Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

BOEKENBEURS 2019

LannooCampus Teachers Day

Op 29 oktober herhalen we, naar jaarlijkse gewoonte, de LannooCampus Teachers Day. De formule: tal van inspirerende onderwijsexperten, boeken met de nieuwste inzichten, en honderden enthousiaste onderwijzers in het publiek. 

Zoals elk jaar bieden we een gratis toegangsticket aan elke docent of leraar uit het hoger, secundair, lager én kleuteronderwijs die intekent om het programma bij te wonen. Daarnaast krijgt iedere aanwezige bij aankoop van een boek van één van de sprekers, gratis een exemplaar van Gekkenwerk – Kleine ondeugden voor leraren. 

Inschrijven kan via de link hieronder, de plaatsen zijn beperkt. Daags vooraf ontvang je een ticket dat enkel 29 oktober toegang geeft tot de Boekenbeurs. 

 >Inschrijven 

 

Programma 29 oktober

Adres: Antwerp Expo, Jan Van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen
Het volledige programma gaat door in Hal 3, op podium Het Open Boek. 
 
13u30   Niet minder maar meer output. Waarom en hoe? - Ferre Laevers
Het rendement van onderwijs staat ter discussie. Gelet op de vele uitdagingen zouden we de impact van ons didactisch handelen moeten kunnen verhogen. Het onderscheid tussen oppervlakkig en diep leren helpt ons daarbij. Om dat laatste te bereiken is er een eenvoudig principe dat Ferre Laevers (CEGO) toelicht: het geboeid bezig zijn (betrokkenheid) als maatstaf voor leerrendement nemen. Daar vloeien zeven praktijkprincipes uit voort.  

14u10   Juffen zijn toffer dan meesters - Pedro De Bruyckere
Goede omgang met kennis, bronnen en factchecking is belangrijker dan ooit, zeker in opvoeding en onderwijs. Gesteund door onderzoek bespreekt Pedro De Bruyckere een volledig nieuwe reeks onderwijsmythes. In verhitte debatten zoekt hij naar het sterkst gedragen standpunt. Ook als er daardoor hardnekkige fabels moeten sneuvelen. Is aangeboren intelligentie bepalend voor een goede schoolcarrière? En hoe zit het nu met die juffen en meesters?

14u50   Digitale burgertjes - Katja Schipperheijn
Jonge kinderen en tieners leven meer en meer online. Ze groeien op met games, apps en filmpjes, en komen daardoor in een voor volwassenen minder bekende, virtuele leefwereld terecht. Katja Schipperheijn schetst een beeld van alle voordelen die moderne technologie biedt voor de opvoeding. Boordevol concrete tips en aan de hand van een helder stappenplan zet ze in op de kracht van zelfsturend online en offline leren.

15u30   Het evangelie volgens Lieven Boeve
Neutraal onderwijs bestaat niet. Wat we denken over mens en samenleving, bepaalt ten voeten uit hoe we kwaliteitsvol onderwijs zien. Lieven Boeve gaat in op de uitdagingen waarvoor het onderwijs staat, in het bijzonder ook het katholiek onderwijs. Hoe zat het bijvoorbeeld ook alweer met die katholieke dialoogschool? Welke leraren en schoolleiders hebben we nodig in de 21ste eeuw? Bereidt ons onderwijs adequaat voor op de samenleving en arbeidsmarkt van de toekomst? Hoe kunnen we onze scholen beter organiseren? Verdienen onze schoolleiders niet veel meer appreciatie? En hoeveel polarisering kan ons onderwijs verdragen?

16u10   Onderwijsdebat: 'Uitdagingen in het onderwijs' - moderator Bert Smits 

 

Boeken die aan bod komen

   
         
   

 

Registreer op de LannooCampus docentensite en ...

  • ... blijf op de hoogte van nieuwe publicaties
  • ... ontvang uitnodigingen voor boekvoorstellingen en events
  • ... vraag gratis exemplaren aan van publicaties die je overweegt als lesmateriaal

 

 >Registreren 

 

In samenwerking met 

    

U ontvangt deze uitnodiging van Leen Wouters

Leen Wouters - Communicatiemanager onderwijs
Uitgeverij LannooCampus, Vaartkom 41, 3000 Leuven
www.lannoocampus.be