Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

NIEUW: Flashion Designers maken zichtbaarheid cool

Zichtbaar en cool door het donker

Goed zichtbaar zijn in het verkeer kan voor voetgangers en fietsers van levensbelang zijn, zeker tijdens de donkere herfst- en wintermaanden. Maar hoe ouder ze worden, hoe moeilijker het wordt om jongeren te overtuigen om een hesje te dragen.

Daarom lanceert de VSV samen met JBC, Torfs en XIU de Flashion Designers

  jongen en meisje met fluo kleding en accenten
 

De uitdaging

In plaats van de jongeren te overtuigen van hoe het moet, dagen we hen uit om zelf te laten zien hoe je zichtbaar én cool kan zijn.

Influencers Sarah Bossuwé, Steffi Mercie en Up2D8 zetten hun schouders mee onder de actie en zorgen via hun socialmediakanalen voor de nodige inspiratie.

De wedstrijd is bedoeld voor jongeren van het 5de leerjaar tot en met het laatste middelbaar. Op de website kunnen ze tot en met 3 november hun ontwerp indienen. Wie weet mogen zij dan binnenkort aan de slag met echte ontwerpers van JBC en Torfs!
Meer info en voorwaarden op http://www.flashiondesigners.be

 

Kleine tip: fluo vs reflecterend

Reflecterend materiaal, zoals de grijze stroken op een fluohesje, zorgt ervoor dat je in het donker tot op 150 meter ver zichtbaar bent in de koplampen van een auto. Om even te vergelijken: met donkere kleren ben je pas vanop 20 meter zichtbaar. Fluokleuren zorgen er dan weer voor dat je overdag en bij valavond meer in het oog springt. Echte Flashion Designers zullen dus vooral met reflecterend materiaal aan de slag gaan.

In dit filmpje wordt het verschil helemaal duidelijk.