28 november = Dag van de leraar Frans

Op 28 november worden internationaal alle leraren Frans in de bloemetjes gezet. Dat lijkt ons niet meer dan terecht: jullie steken veel tijd in het motiveren van leerlingen en hebben net als alle taalleerkrachten veel verbeterwerk.

Speciaal voor de komende Dag van de leraar Frans sommen we vier leermiddelen op. Dit materiaal van je collega's zorgt ervoor dat je nog sterker voor de klas staat.

 1. Lingua: teksten voor begrijpend lezen

  Een site als Lingua helpt je bij het sneller vinden van een tekst op niveau. Volgens Ann ideaal om de leerlingen in het vijfde en zesde jaar extra te laten oefenen op begrijpend lezen in het Frans.

 2. Gebruik YouTube voor je Franse les

  Op zoek naar Franstalige filmpjes? Via het Franse Ministerie voor Cultuur vind je een lijst met 350 Franstalige YouTubekanalen met wetenschappelijke en culturele video's.
 3. Frans na OKAN

  Leerlingen in de klas die in hun land van origine geen voorkennis Frans hebben opgebouwd? Gebruik deze interactieve mindmap die je helpt bij de selectie van online tools om een flexibele leerweg Frans voor ex-OKAN'ners vorm te geven.

 4.  Of ga gewoon lekker naar de film

  Speciaal voor Dag van de leraar Frans, zet PROFFF vzw samen met enkele Franse organisaties z'n schouders onder een initiatief waarmee ze jou uitnodigen op een gratis filmavond! Reserveer je plekje voor 25 november.  

21-11-2019 Deel