Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

 

Leer kinderen proeven met de Proefkampioen!

Ontleen gratis de Proefkoffer en krijg die kosteloos op school toegestuurd via:
www.oogvoorlekkers.be/reservatiespelkoffers
Kinderen moeten veel fruit en groenten eten: het zijn hun broodnodige vitamientjes. En niet alleen appels en wortels, ook minder bekende soorten zijn het ontdekken waard. Maar zo’n nieuwe smaak is niet meteen raak. Kinderen moeten leren proeven. En dat gebeurt een beetje zoals stappen: mét vallen en opstaan.
Om scholen en ouders te helpen bij dit leerproces, werd ‘de Proefkampioen’ ontwikkeld, speciaal voor kleuters en kinderen uit de eerste graad lager onderwijs. Met de Proefkampioen maken kinderen in het gezelschap van Winnie Wortel een reis doorheen de heerlijke wereld van de zintuigen. De kinderen kunnen voelen, kijken, ruiken en proeven. Al spelend en proevend, ontdekken ze zo de vier basissmaken. 

Iets voor jouw klas? Leen de Proefkoffer dan gratis en voor niets! Die zit boordevol kleurrijk materiaal, zoals kommetjes, een voeldoos, stempel, vergrootglazen, dienbladen, bekertjes, proefpassen, groente- en fruitprenten en een praktische handleiding om meteen je tanden in te zetten. Het enige dat je school zelf moet doen, is enkele ingrediënten kopen.
Ook aan de ouders is gedacht: elk kind krijgt na afloop een échte Proefpas mee naar huis. Een leuk boekje boordevol tips en spelletjes om samen mee aan de slag te gaan! Scholen kunnen in combinatie met de Proefkampioen ook de voordracht ‘Gezond opgroeien met gezonde voeding’ voor ouders en medewerkers organiseren.
Je school kan gratis de Proefkoffer krijgen voor 2 weken. Die koffer wordt helemaal gratis op school afgeleverd én ook weer opgehaald. 


Veel proefplezier!
 

Meer info? Contacteer het Logo in jouw buurt.
 
De Proefkampioen werd ontwikkeld door Logo Gezond+ en het Vlaams Instituut Gezond Leven. De koffer wordt aangeboden als ondersteunend materiaal bij het project Oog voor Lekkers, maar ook andere scholen kunnen de materialen ontlenen.
Facebook
Twitter
Link
Website
 
Vlaams Instituut Gezond Leven vzw
G. Schildknechtstraat 9 • 1020 Brussel • Tel. 02 422 49 49 • Fax. 02 422 49 59
www.gezondleven.be • Twitter: @gezondlevenvl


© 2019 Vlaams Instituut Gezond Leven