Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Arbeidsveiligheid in de voedingsindustrie

IPVvzw organiseert jaarlijks een aantal gratis opleidingen met betrekking tot de voedingsindustrie voor leerkrachten. Op 11 april 2008 komt arbeidsveiligheid in de voedingsindustrie aan bod.

Doelgroep: leerkrachten actief in de opleidingen productieoperator voeding - hulp productieoperator - verpakkingstechnieker.

Doelstelling: introductie voor leerkrachten omtrent de arbeidsveiligheid in de voedingsindustrie. De juiste veiligheidsreflex is ontegensprekelijk een extra troef die een jong afgestudeerde een meerwaarde biedt op de arbeidsmarkt. Het voorkomen van alle ongewenste gebeurtenissen in de arbeidssituatie is het einddoel in deze cursus. Verschillende subdoelen helpen dit einddoel te verwezenlijken.

  • In de aanvang van de cursus zullen eenvoudige middelen aangereikt worden tot het aanboren van actuele informatiebronnen betreffende de geldende wetgeving.
  • Er worden technieken en methoden aangeleerd zodat preventie en bescherming een geanimeerd en dynamisch gegeven wordt.
  • Gevaren en risico's zal men snel kunnen onderscheiden. Daarbij is het toepassen van de preventiehiërarchie en het kiezen van de gepaste persoonlijke beschermingsmiddelen een must in een poractieve beleidslijn.
  • De mogelijkheden en beperkingen van een evacuatieoefening en -plan worden onder de aandacht gebracht.

Inschrijven verplicht! Interesse? kijk op de website of mail naar sara.borremans@ipv.be

De volledige brochure opleidingen voor leerkrachten is te downloaden op de site van IPV bij onderwijs. Klik op het logo.