Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

View this email in your browser

Minder zitten en meer bewegen in je klas? Ga in maart de 1ste Woogie Boogie Challenge aan, en maak kans op een toffe prijs!

 

Klaar voor de Woogie Boogie Challenges

Vanaf 2020 dagen we scholen twee keer per jaar uit met een leuke Woogie Boogie Challenge. Doen jullie mee? Bestel dan vandaag nog het gratis Woogie Boogie-pakket. Daarin vind je handige tips voor de challenges. 

Win een leuke prijs!

Ga je de uitdaging aan? Keigoed. En keislim, want met elke challenge kan je een toffe prijs winnen! Maak een leuke foto of funky filmpje en post het met de #Woogieboogiechallenge op Facebook of Instagram. Zorg dat je foto of filmpje goed toont hoe je klas dat ‘minder zitten’ aanpakt. Wie weet win je een verrassingspakket met beweegmateriaal t.w.v. € 250! Lees hier het wedstrijdreglement.

De eerste challenge

Wat? 
Ga samen met je kleuters op speurtocht in je klas. Zoek zaken die uitnodigen om recht te staan en te bewegen. Denk aan meubilair, speelhoeken en activiteiten. Speur daarna naar zaken die eerder aanzetten tot lang stilzitten. Kijk voor een oplossing voor deze zaken en pas je klas aan. Zelfs een paar kleine aanpassingen kunnen een groot verschil maken! 

Waarom?
De inrichting van je klas kan je kleuters extra stimuleren om meer recht te staan en te bewegen. Zet je stoelen in een kring of op een rijtje tegen de muur? Staan je kasten in het midden van de klas of toch eerder aan de kant?

Wanneer?
De challenge loopt van 1 maart t.e.m. 31 maart 2020. 

Winnaars?
De 3 winnaars worden geloot op de Woogie Boogie Beweegdag, op de laatste woensdag voor de paasvakantie dus. 

Meer informatie? Check www.woogieboogie.be of contacteer femke.demeester@gezondleven.be


Dit is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven ism Disney Benelux.