Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Ga mee op onderzoek op www.watkomteropjebord.be

De nieuwe online applicatie ontwikkeld in opdracht van VLAM vzw, brengt leerlingen op een creatieve en interactieve manier kennis bij over het thema ‘lokale seizoensgebonden voeding’. Waar komt een voedingsproduct vandaan? In welk seizoen is het op zijn best? Kinderen kennen de antwoorden op deze vragen vaak niet. Maar ze willen hier wel graag meer over leren. Met de webtool gaan leerlingen op ontdekkingstocht en begrijpen ze gaandeweg meer over de oorsprong van hun voeding.

 

In tijden van corona maximaal inzetten op online leren

De webapplicatie is zo ontwikkeld dat leerlingen er individueel mee kunnen werken. Nu de lessen opgeschorst zijn, biedt dit pakket de mogelijkheid om een nieuw thema aan te snijden. De website is gratis en voor iedereen toegankelijk. Geef je leerlingen een korte inleiding en zet ze op weg. De handleiding voor leerkrachten biedt je de nodige ondersteuning. Laat leerlingen aan de slag gaan en vraag hen een kort verslag van wat ze geleerd hebben. Een leuke variatie op herhalingsoefeningen van bekende leerstof.

 

Startpunt: stel een dagmenu samen

Als opwarmer stellen de leerlingen een menu samen voor een personage. Ze krijgen vragen over de voedingsproducten die ze kiezen en leren er heel wat over bij.

 

Virtueel winkelen

Leerlingen krijgen de opdracht hun winkelmandje te vullen met negen voedingsproducten die bij dit seizoen passen en van bij ons komen.

 

Ontdek meer

Een reeks oefeningen gaat dieper in op een aantal deelthema’s die met seizoensgebonden, lokale voeding te maken hebben.

 

Voedingseducatie voor de derde graad lager onderwijs

Dit materiaal vormt een belangrijke aanvulling op educatie rond ‘gezonde voeding’. Meer kennis over de herkomst van onze voeding en inzicht in het seizoenaanbod kunnen kinderen helpen om gezonder en meer duurzaam te kiezen en te eten. Het sluit aan bij de leefwereld van de kinderen, de leerlijn voeding van het Vlaams Instituut Gezond Leven en draagt bij tot de realisatie van verschillende eindtermen van het basisonderwijs. Het materiaal werd gerealiseerd door Impressant Plus in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM).

 

Benieuwd? Surf naar www.watkomtopjebord.be