Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

 
Gezond leven is belangrijk, ook in tijden van corona! Wil je erover lesgeven (op afstand)? Superplan, én je staat er niet alleen voor. In de nieuwe leerlijnen over gezond leven vind je massa’s inspiratie om het met je klas te hebben over thema’s als voeding, bewegen & minder zitten, roken, alcohol & andere drugs, gamen en gokken.

Ontdek de leerlijnen over gezond leven
Wat?
Het Vlaams Instituut Gezond Leven en VAD (Vlaams Expertisecentrum voor Alcohol & andere Drugs) ontwikkelden leerlijnen over verschillende gezondheidsthema’s en bundelden alles in een online tool. Met een handige zoekfunctie ontdek je in no time welke leerinhouden geschikt zijn voor jouw klasgroep, van de 1ste kleuterklas tot het 6de middelbaar. En, je vindt er ook bijhorende lesmaterialen!
 
De leerinhouden in de leerlijnen zijn gekoppeld aan de ontwikkelingsdoelen (OD) en (vakoverschrijdende) eindtermen (VOET) verbonden met de verschillende gezondheidsthema’s.
De leerlijnen binnen een gezondheidsbeleid op school
Lesgeven over een gezondheidsthema is een van de strategieën om te komen tot een gezondheidsbeleid op school. Maar, één keer lesgeven heeft weinig effect. Leerlingen komen best meerdere keren met deze gezondheidsthema’s in contact tijdens hun schoolloopbaan. Met de leerlijnen kan je met het hele schoolteam afstemmen welke leerinhouden in welk jaar, en in welk vak of leergebied aan bod komen. Handig, toch?
Meer info?
Neem een kijkje op www.gezondleven.be/leerlijnen, of contacteer info@gezondleven.be of nina.depaepe@vad.be.
 
 
 
Vlaams Instituut Gezond Leven vzw
G. Schildknechtstraat 9 • 1020 Brussel • Tel. 02 422 49 49 • Fax. 02 422 49 59
www.gezondleven.be • Twitter: @gezondlevenvl


© 2020 Vlaams Instituut Gezond Leven