Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Van livestreamen tot terugbrengen van uitleenmateriaal

Nog eventjes knallen! Het zal moeten, want op het einde van dit bijzondere schooljaar moet je als ICT-coördinator of medewerker nog verschillende to do's afvinken. Ondersteuning krijg je van je KlasCement ICT-team.

Einde schooljaar: livestreamen proclamaties en andere activiteiten

Heel wat scholen moeten eindejaarsactiviteiten zoals proclamaties en afscheidsvieringen anders organiseren. Daarom kiezen sommige scholen ervoor om hun evenementen te livestreamen. Dat is tegenwoordig eenvoudiger dan je denkt.
👉 Jouw ICT-moderator Jan legt uit

Checklist voor terugbrengen van bruikleentoestellen

Leende jouw school tijdens de coronacrisis laptops uit aan leerlingen? Met deze handige ✔ checklist maak je de toestellen zo weer klaar om volgend schooljaar te gebruiken. 

Nieuw: BigBlueButton voor webinars

BigBlueButton, een open source webconferentiesysteem voor online leren dat ook wordt ingezet als virtual classroom, is het nieuwe platform voor jouw ICT-webinars! Tot voor kort gebruikten we Zoom, maar dat platform lag onder vuur omwille van privacyproblemen.

Alle informatie 


Toll-net ging op zoek naar een waardig alternatief met uitgebreide mogelijkheden. Door te kiezen voor open source werkt er een hele community aan de verdere uitbouw van het product. 

Leerresultaten zichtbaar maken met dashboards

Toll-net wil graag een open source applicatie bouwen die scholen/centra en organisaties kunnen inzetten om leerresultaten zichtbaar te maken. Zo’n dashboard is een soort grafisch rapport (voortgangsrapport) dat in één oogopslag inzicht geeft in belangrijke prestatie-indicatoren die relevant zijn voor een bepaalde cursus/opleiding. Ontdek de mogelijkheden.