Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Schakel tussen digitaal lesgeven en nieuwe ICT-vaardigheden in de klas

Je nieuwe schooljaar staat voor de deur. Op ICT-gebied wordt het een veelbelovend werkjaar. Sommige scholen blijven deels digitaal lesgeven, anderen zetten nieuwe ICT-vaardigheden in de klas in. Contacten met ouders zullen vaak online verlopen. 

Neem zeker een kijkje op ICT op KlasCement voor inspiratie, tools en handleidingen. Of lees gewoon hieronder verder. Twijfels? Stel je vragen in je eigen online leraarskamer. Voor en door collega's. Veel succes in 2020-2021!

1 september: jouw checklist als ICT-coördinator 

Je staat voor een drukke periode. Met deze checklist en video raak je al een eind op weg. 

Vergeet je nieuw ontdekte tools niet

Vorig schooljaar moest je noodgedwongen een digitale versnelling hoger schakelen. Veel van de toen gebruikte tools zullen ongetwijfeld ook nu hun nut bewijzen. Zo kan je jouw leerlingen online aan een project laten werken, vakoverschrijdend of als deel van een les. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een podcast, website, affiche of blog.

Kies jouw juiste tool

Oeps: afscheid van Google Cloud Print 

Op 31 december trekt Google de stekker uit Google Cloud Print. Maakt jouw school gebruik van deze online tool, dan wordt het tijd om uit te kijken naar een oplossing. Gelukkig is er dit artikel met alternatieven. Ken jij er nog andere? Deel het op KlasCement. Zo help je andere ICT-coördinatoren.

Hou het gezellig op sociale media 

Bij het begin van het schooljaar maken we heel wat afspraken met onze leerlingen. Denk jij ook aan afspraken over het gebruik van sociale media? Deze collega's wel!