Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Veel veranderingen en nieuwigheden ivm licenties en ICT-tools

De start van het nieuwe schooljaar ligt enkele weken achter ons, maar voor jullie blijft september een razend drukke maand met veel veranderingen en nieuwigheden op vlak van licenties en ICT-tools. Deze ICT-update helpt je op weg!

Nieuwe raamovereenkomst 

De Vlaamse overheid en Microsoft sloten een nieuwe raamovereenkomst voor ons onderwijs: Microsoft Keep it Simple (MS-KIS 2020). Scholen en andere onderwijsinstellingen kunnen software van Microsoft voor sterk verlaagde prijzen afnemen. In het nieuwe A5-plan heeft Microsoft 365 aandacht voor digitale veiligheid en security-tools. De jaarlijkse startdatum van de overeenkomst ligt op 1 oktober.

Toegang tot geavanceerde functies Google Meet na 30 september

Vorig schooljaar stelde Google omwille van de coronacrisis een aantal geavanceerde functies van Google Meet gratis ter beschikking. Vanaf 1 oktober worden verschillende functies aangepast naargelang jouw G Suite-formule.

Nieuwe functies

Google Meet krijgt ook een heleboel nieuwe functies zoals de verhoging van 16 naar maximaal 49 deelnemers of de mogelijkheid om de achtergrond te ‘blurren’. Daarenboven krijg je als ICT-coördinator in de adminconsole van G Suite nieuwe tools om jouw domein te beheren.

Tips bij online onderwijs

Dat online lesgeven niet hetzelfde is als in de klas, hebben heel wat leraren ondertussen door. Deze reeks tips over online onderwijs helpen je nadenken over hoe je een online les het beste aanpakt.

Breng catfishing en sexting onder de aandacht 

Enkele BV's zijn momenteel ongewild hot news. Werden ze slachtoffer van catfishing? Een ideale start voor een gesprek op school over sexting. Als pedagogisch ICT-coördinator kan je heel wat tips en adviezen vinden op KlasCement. Bijvoorbeeld op de themapagina sexting.

Wie helpt Inge met vervanger van i-talc (Veyon)?

Inge wil tijdens haar lessen informatica minder risico lopen op besmetting. Daarvoor wil ze Veyon gebruiken. Dat is vrije software om de computers in de klas vanop een afstand te volgen en te beheren. Heb jij ervaring met Veyon?

Help Inge op weg in de leraarskamer!