Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Deeltijds Kunstonderwijs in al haar facetten op KlasCement!

Beste kunstcollega

Je hebt het misschien al gemerkt. Of niet, want ook jij bent opnieuw ijverig gestart om je kunstenaars in wording op te leiden.

Er is iets veranderd op KlasCement. De laatste maanden zijn we met ons team (en heel wat van jullie collega’s) aan de slag gegaan om het geraamte van het dko op onze website af te stemmen op jullie noden. 

Wat verandert er concreet voor jou? Ontdek het meteen op KlasCement zelf.

  • Je kan nu je profiel aanpassen en heel gedetailleerd invullen wat jouw expertise is binnen de verschillende domeinen. Vind je het niet terug in de lijst, dan heb je steeds de mogelijkheid om nieuwe expertise toe te voegen.
  • De basisstructuur binnen het dko gaat van vier naar vijf domeinen. Naast de domeinen muziek, beeldende en audiovisuele kunsten, dans en woordkunst-drama, krijg je nu ook een domeinoverschrijdende rubriek. 
  • Binnen de domeinen bestaan er vier graden, binnen de domeinoverschrijdende rubriek kies je voor domeinoverschrijdende initiatie (-8), interdisciplinair werken (+8) of kunstreflectie.
  • KlasCement werkt voor het dko met inhoudelijke clusters, los van graden. Uiteraard kan je wel voor een bepaalde graad kiezen.
  • Vanaf oktober zal er in onze weekendnieuwsbrief ook telkens materiaal voor het dko weergegeven worden, net als op je startpagina. Ook zal er driemaandelijks een nieuwsbrief uitgaan met de focus volledig op het dko. 

Vanaf nu is het dus een koud kunstje om inspiratie te delen en te zoeken op KlasCementVeel plezier met het verkennen van het dko op KlasCement! En als je het voelt kriebelen om te delen, zeker doen. We helpen je graag. 

Wil je graag je ei kwijt i.v.m. onze nieuwe structuur voor het dko? Geef dan hier jouw feedback. Ze is zeer welkom.

Met vriendelijke groeten

Elien, jouw moderator dko bij KlasCement