Interessante ICT-updates voor jou gebundeld

Budget voor leerlingen zonder laptop 

Heb je nog laptops nodig zodat jouw leerlingen via afstandsonderwijs les kunnen volgen? De Vlaamse Regering maakte budget vrij voor de subsidiëring van laptops voor leerlingen die nog geen toestel hebben. Op Digisprong lees je er alles over. 

Welke oplossingen bieden Google en Microsoft?

Digitale platformen zijn in het onderwijs onmisbaar geworden. De coronacrisis heeft alleen maar bijgedragen aan versnelde en grotere implementatie van deze platformen. Vaak kiezen scholen voor een oplossing van één van de twee computergiganten: Microsoft of Google. Beide platformen hebben hetzelfde doel: digitalisering van het onderwijs. We tonen in een overzicht welke oplossingen Google of Microsoft hebben voor een bepaalde onderwijsactiviteit.

Dien je projectidee in voor Smart Education @ Schools

Smart Education @ Schools is een innovatieprogramma voor leraren in het basis- en secundair onderwijs en in de volwasseneneducatie die de uitdagingen van hun onderwijspraktijk willen aanpakken met slimme educatieve technologie. Smart Education @ Schools lanceerde hun vierde projectoproep. Heb jij zin om een nood in jouw klas aan te pakken? Dien je projectidee in voor 12 februari 2021!

Oproep Awel: #moeilijkinuwkot?

Plaats jij de bureaubladachtergrond van Awel op de computers van de school of als afbeelding op jullie schoolplatform? De wallpaper vermeldt discreet de contactgegevens van Awel bij wie kinderen en jongeren gratis en anoniem terecht kunnen via chat, e-mail, telefoon of het jongerenforum.

Vind je deze nieuwsbrief interessant? 

Stuur hem dan zeker door naar ICT-collega's die je kent. Zij zijn misschien nog niet geabonneerd.

Dit wil je ook niet missen:

19-11-2020