Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

 • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
 • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Nieuwsbrief KlasCement: Belangrijke mededelingen

Beste KlasCement-lid,


Deze e-mail gaat naar alle leden, omdat we verplicht zijn mee te delen dat de gebruiksvoorwaarden als bijlesgever gewijzigd zijn. Neem even de tijd deze e-mail te lezen. Je zal leren hoe KlasCement nog beter te gebruiken. Tijdwinst!

 

Geef je bijles en maak je dat bekend via KlasCement of wens je dat te doen?

 1. Surf naar www.klascement.net
 2. Meld aan via het profielkader rechtsboven
 3. Klik rechtsboven op 'Mijn profiel'
 4. Klik in de rechterkolom op 'Wijzig mijn bijlessen'
 5. Vul alle gegevens aan en ga akkoord met de voorwaarden.

Indien je niet akkoord zou gaan met deze voorwaarden, kunnen we je niet in het overzicht met alle bijlesgevers opnemen. Dank voor je begrip.

 

Nieuwsbrief KC&Zo + Archief

Via deze nieuwsbrief wensen we je ook in te lichten over nieuwigheden op KlasCement. Wil je ook later op de hoogte blijven over KlasCement Nieuws en een stand van zaken, abonneer dan zeker op de nieuwsbrief KC&Zo. Dat kan ook door aan te melden, te klikken op 'Mijn profiel' en dan 'Wijzig mijn nieuwsbriefabo'. Raadpleeg het archief van onze nieuwsbrieven.

 

Wachtwoord vergeten?

Je kan je wachtwoord opnieuw opvragen als je het vergeten bent via het profielkader rechtsboven.

 

Nieuw e-mailadres?

Het is zeker niet nodig om opnieuw te registreren als je een nieuw e-mailadres hebt. We raden dat af omdat we geen 'dubbele leden' willen én omdat je met een nieuw lidmaatschap ook al je instellingen van het vorige kwijtbent.

Je kan dus je e-mailadres waarmee je lid bent wijzigen als je een nieuw e-mailadres hebt. Hoe? Meld aan met het oude adres, kies rechtsboven 'Mijn profiel' en dan 'Wijzig mijn e-mailadres'.


Ledenlijst: Zoek jezelf eens op + Lidmaatschap opzeggen

Via de ledenlijst kan je jezelf opzoeken. Sta je er meer dan één keer in, verwijder dan het lidmaatschap dat je niet meer gebruikt door aan te melden met het bijbehorende (oude) e-mailadres (als je de gegevens nog hebt) en dan via 'Mijn profiel' het lidmaatschap op te zeggen (rechterkolom).  

Sinds 11 maart is jouw website, KlasCement, alweer flink uitgebreid met nieuwe mogelijkheden en projecten. Een overzicht:

 

Openingspagina

Meest opvallend is de uitbreiding van de openingspagina. Je kan nu de inhoud op KlasCement ook meteen filteren per bouwsteen en categorie. We verlagen de drempel naar het delen van jouw nieuws, sites, docs, ware, artikels, … door dit nu ook vanaf de startpagina beschikbaar te stellen. De blokkendoos met onze subsites wordt onderaan geleidelijk gestapeld.

Rechtsboven zal de dolfijn je zeker niet ontgaan zijn. We tellen af naar zondag 1 juni. Alle leden zijn dan gratis welkom op een leuk evenement ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van KlasCement. Hou de datum vrij, met het hele gezin!

 

Projecten en subsites

Gedurende de komende maanden gaan we KlasCement uitbreiden met nieuwe projecten en subsites.


Projecten

Twee projecten kende je al:

 • Hot Potatoes: een website met bijna 2300 interactieve oefeningen.
 • Classy: de plaats waar je gratis webruimte en weblogs krijgt
 • Een nieuw project is de gids om Veilig online te werken, uitgewerkt door het Departement Onderwijs. Onthou en verspreid: www.ictgids.be 

Je vindt alle projecten onder het KlasCement-logo linksboven of via de nieuwe optie in de blauwe balk: ‘Project

 

Subsites
De eerste subsite hebben we ook al een hele tijd. Via het eTwinning project start je heel eenvoudig een Europees project, vind je partners, werk je leerrijke initiatieven uit.

Op korte termijn voorzien we opnieuw subsites voor Apple en Vrije software. Subsites zullen dezelfde structuur en mogelijkheden hebben van de hoofdsite KlasCement, maar krijgen een eigenheid, specifieke extra functies en een andere lay-out. Blijf KlasCement opvolgen!

 

Kleine aanpassingen
Er zijn er teveel om op te sommen. De voornaamste:

 1. De blauw/oranje balk werkt beter. Klik op een item in de blauwe balk, dan zal de bijbehorende oranje balk blijven staan.
 2. De zoekrobot/filterlijst in de linkerkolom werkt iets beter, maar zal later nog vereenvoudigd worden op vraag van onze bezoekers.
 3. In je profielkadertje rechtsboven kan je na aanmelding al een tijdje zien welke bijdragen nieuw zijn sinds je laatste aanmelding.
 4. Dat kadertje is ook wat duidelijker geworden. Je krijgt sneller de link naar de pagina’s om een vergeten wachtwoord op te vragen of om je e-mailadres te wijzigen.
  Daar leggen we zeker de nadruk op! Heb je een nieuw e-mailadres? Word dan NIET opnieuw lid van KlasCement, maar wijzig in je bestaande profiel het oude e-mailadres in je nieuw.
 5. Helemaal bovenaan is er een HELP-rubriek gekomen waarin we filmpjes online zetten over het gebruik van KlasCement. Dit is nog in opbouw. Je zal de filmpjes ook kunnen gebruiken om collega’s alle mogelijkheden te tonen.

 

Zoekrobot

De zoekrobot linksboven heeft nieuwe mogelijkheden gekregen en werkt vanaf nu ook vlotter. Je zal kunnen zoeken met operatoren OF, EN, NIET en met aanhalingstekens. In een volgende nieuwsbrief volgt hier meer informatie over.

 

Nog veel plezier met KlasCement!

Binnenkort weer meer nieuwigheden ...