Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

uitnodiging studiedag eTwinning en interculturele dialoog op 11 april

Geachte Heer, Mevrouw,  

We nodigen u van harte uit om op vrijdag 11 april 2008 tijdens de studiedag eTwinning en Interculturele Dialoog kennis te maken met de mogelijkheden van eTwinning. Tijdens deze studiedag leert u de achtergrond en pedagogisch-didactische meerwaarde van eTwinning kennen. Daarnaast komen leerkrachten en directeurs hun ervaringen met u delen tijdens de keuzeworkshops.
Interculturele Dialoog is dit jaar verkozen tot Europees jaarthema. Hiermee wil de Europese Commissie benadrukken dat de grote verscheidenheid in Europa een unieke uitdaging is. Tijdens dit jaar wordt iedereen in Europa aangemoedigd om de voordelen van ons rijk cultureel erfgoed en onze culturele tradities te verkennen. eTwinning biedt scholen de mogelijkheid om op een zeer eenvoudige en kleinschalige manier over de grens te kijken en te proeven van interculturele samenwerking. Dankzij eTwinning kunnen basis en secundaire scholen in Europa samenwerken via internet en zo hun horizon verbreden.
Als directeur, pedagogisch begeleider of lerarenopleider probeert u steeds nieuwe uitdagingen te bieden aan onderwijzers en leerkrachten en de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. eTwinning kan daarbij ook een hulpmiddel zijn. 
Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht. Gelieve in te schrijven via mail naar Sara Gilissen voor woensdag 9 april.
 Het programma vindt u hier.

Met vriendelijke groeten,  

Sara Gilissen

eTwinning-verantwoordelijke

sara.gilissen@ond.vlaanderen.be

02/553 96 34

www.etwinning.be