Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Uitgeverij Transposia is een gevestigde waarde in de Benelux qua software. Transposia brengt games op de markt voor Pc, Vista, Mac, Nintendo DS, GBA en PS2 voor alle leeftijden, die vooral gekend zijn omwille van hun kwalitatieve en educatieve waarde. Sinds de start in 1994, is Transposia uitgegroeid tot kwaliteitsreferentie in cd-roms voor kinderen. Daarnaast bevat de Transposia catalogus ook games van gekende licenties o.a. Flikken, Windkracht 10, Spider-Man, Transformers, Peking Express,... Recente successen zijn o.m. de dierengames als 'Mijn Dierenkliniek' en de 'Anky Van Grunsven' paardrijtitels, en een hele reeks Nintendo DS games als Lillifee, Solitaire, De Magische Eenhoorn en nog veel meer.
Naast kindersoftware brengt Transposia ook een 3D reeks op de markt, waar mensen thuis op de computer hun huis en tuin volledig in 3D kunnen inrichten. 3D Huis & Tuin, 3D Interieur, 3D Badkamer,... kennen reeds 4 jaar een groot succes op Batibouw, dé bouwbeurs van België. Kijk snel even op
http://www.transposia.com/, je vindt er vast en zeker wel iets voor jou!

Alles wat je nodig hebt om te leren, ontdekken en groeien!
Adiboo, een lief en grappig buitenaards wezentje, begaafd met magische krachten, leeft in een fantastische wereld vol kleur, plezier en ontmoetingen met nieuwe vriendjes! Net zoals alle kinderen van zijn leeftijd houdt Adiboo van lachen, zingen, dansen, grapjes uithalen en is hij zeer nieuwsgierig. Dit kleine, steeds goedgehumeurde kereltje helpt en begeleidt je kinderen tijdens hun ontdekkingsreis in zijn wereld. Adiboo moedigt hen aan, feliciteert, adviseert en helpt hen. Nieuwsgierig en slim als hij is, wordt hij heel snel het beste vriendje van je kinderen.

 

Naast spelen en ontdekken is ook leren belangrijk in de wereld van Adiboo. Samen met hem reizen je kinderen naar andere werelden waar zij kennis maken met lezen en rekenen. In ieder land zijn een 5-tal ateliers met samen meer dan 450 vragen, samengesteld door een team van pedagogen en uitgewerkt als leuke spelletjes. Op 3 moeilijkheidsniveaus en telkens in twee fases leren uw kinderen samen met Adiboo op hun eigen tempo lezen en rekenen.

 

Al spelend leren!
Wat een te gekke wereld! Didi en Ditto, twee knotsgekke bevers, nemen je mee naar een kleurrijke wereld vol leuke en charmante personages. Een bijzondere plek waar je een heleboel dingen kunt doen, ontdekken en leren. Alle activiteiten zijn gebaseerd op het lessenpakket en komen terug op alles wat je momenteel leert op school. De activiteiten zijn zo leuk dat je ze telkens opnieuw wilt doen.

 

* Rekenen: Leer cijfers herkennen, tellen, en sommen maken
* Lezen: Leer letters, nieuwe woorden, rijmwoorden en zinsbouw. Ontwikkel je luistervaardigheid.
* Logisch denken: Leer patronen en vormen onderscheiden, train je geheugen en leer problemen  
   oplossen.
* Kunst/creativiteit: Leer over kleuren en muziek.
* Didi & Ditto is een herhaling en een aanvulling op het lessenrooster. Perfect dus om in de klas
   met Didi en Ditto spelenderwijs te leren!

De edutainment reeks (educatief & entertainment): leren met de glimlach!
De Mia Muis cd-roms kennen internationaal een groot succes. Wegens de topkwaliteit en dit succes, besloot Transposia de volledige reeks van Mia Muis in de Benelux te lanceren: interactieve 3D tekenfilms vol avontuur waarin kinderen aangespoord worden om spelenderwijs te leren over moedertaal, wiskunde, wetenschap of een vreemde taal (Frans, Engels). Per cd-rom komt 1 onderwerp uitgebreid aan bod. Alle topics vind je terug op
http://www.transposia.com/.
Deze cd-roms werden ook in Nederland en Vlaanderen met veel lof onthaald, en kunnen perfect gebruikt worden thuis als in de klas!

Mia is een muis - maar dan wel zo'n muisje dat je graag in huis zou hebben. Zij is attent, heeft zin voor verantwoordelijkheid, is behulpzaam, vriendelijk, vrolijk en vindingrijk. En met haar in de buurt is er altijd wel een avontuur te beleven, in een schitterende 3-D wereld ! Net alsof je in een speelfilm zit...