Archief filterenDeze week op KlasCement

Deze nieuwsbrief is interessant voor elk lid van KlasCement. Via deze nieuwsbrief lichten we je immers in over onze activiteiten, wedstrijden, vernieuwingen op de site, handleidingen, toekomstplannen enzovoort. Bovendien zal je via je mailbox ingelicht worden over de nieuwste toevoegingen op KlasCement. Dat kan ook via RSS.

Abonneren op Deze week op KC

Aanbiedingen via KlasCement

Via deze nieuwsbrief bezorgen we je interessante aanbiedingen van partners en educatieve initiatieven die KlasCement steunen. Vaak wensen uitgeverijen of andere firma's je te bereiken via KlasCement om promoties of wedstrijden aan te kondigen. Wij zorgen ervoor dat dit beperkt blijft en stellen eisen aan de inhoud, zodat de mail zeker interessant genoeg is. En net daardoor is het toch aan te raden om je te abonneren.

Abonneren op aanbiedingen van partners

LOGO-KATHO-rood-pho-vzw-TIELT                                                                                               

Katholieke Hogeschool Zuid-West-Vlaanderen (KATHO) organiseert unieke opleiding “Erfgoed en (basis)onderwijs”

 

Vanaf februari 2010 organiseert het Expertisecentrum Erfgoededucatie van de lerarenopleiding KATHO PHO Tielt een vormingstraject “erfgoed en (basis)onderwijs” dat leerkrachten en cultuur/erfgoedwerkers wil samenbrengen. Om kunst- en cultuureducatie via het lokale erfgoed beter te kunnen integreren in het normale weekaanbod in de klas organiseert de lerarenopleiding KATHO PHO Tielt een kortlopende opleiding die wegwijs maakt in de wereld van het lokale erfgoed, die didactische handvaten aanreikt om aan erfgoededucatie te doen en die leerkrachten en erfgoedwerkers inspireert om interactief, muzisch en mediawijs met het lokale erfgoed aan de slag te gaan.

 

Onderwijssector en erfgoedveld: samen sterker!

Uit verschillende onderzoeksrapporten over erfgoed en onderwijs blijkt dat scholen en cultuurinstellingen meer moeten inzetten op kwaliteitsvolle kunst- en cultuureducatie. Erfgoed en meer bepaald het lokale erfgoed van de stad of de gemeente leent zich uitstekend om aan kunst- en cultuureducatie te doen met (jonge) kinderen en aankomende tieners. De betrokkenheid op de eigen omgeving verhoogt aanzienlijk de motivatie tot echte deelname. Onze opleiding ondersteunt onderwijsmensen en cultuurprofessionals bij het opzetten van dergelijke samenwerkingsverbanden.

 

Voor onderwijzers en cultuur/erfgoedwerkers

De opleiding richt zich tot directies, (toekomstige) leerkrachten basis- en eerste graad secundair onderwijs, cultuurbeleidscoördinatoren, erfgoedwerkers, bibliothecarissen, enz. De opleiding is een theoretische gids én bevat heel veel tips van praktijkmensen in de vorm van good practices. De cursist wordt ingeleid in verschillende methodieken om met jongeren en kinderen erfgoed actief te exploreren. Er wordt gezorgd voor een brede waaier aan erfgoedthema’s, zodat je zelf nadien erfgoedprojecten met jongeren kunt opzetten.

 

Vier modules + eigen case

De opleiding bestaat uit 4 modules van elk 3 studiepunten. Doorheen deze modules werken de deelnemers aan hun eigen case.

Module 1

Erfgoed: wat, hoe en waarom?

Module 2

Onderwijssector en erfgoedveld: samen sterker

Module 3

Erfgoededucatie: didactisch-pedagogisch

Module 4

Erfgoededucatie: creatief en mediawijs

16 en 23 februari 2011

2 en 16 maart 2011

6 en 27 april 2011

18 en 25 mei 2011

 

Prijs

€ 40 per module voor:

  • inschrijving aan KATHO met mogelijkheid tot het behalen van een officieel creditbewijs (3 studiepunten per module).
  • toegang tot het digitaal leerplatform Toledo (Associatie K.U.Leuven).
  • contactsessies (4 keer 2 volle dagen - telkens op woensdag).
  • waar mogelijk worden de theoretische sessies in de voormiddag via afstand aangeboden (streaming video).
  • persoonlijke begeleiding bij het uitwerken van de eigen case.
  • zelfstudiepakket.

Het is mogelijk om met opleidingscheques te betalen.

 

Inschrijving

Via de link www.katho.be/pho vindt u het inschrijvingsformulier. Ook het volledige programma van de opleiding is daar opgenomen. De inschrijvingen lopen van 10 oktober 2010 tot 15 januari 2011. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mireille.defreyne@katho.be.

 

Organisator

Deze opleiding wordt georganiseerd door het Expertisecentrum Erfgoededucatie van KATHO campus Tielt, lerarenopleiding bachelor in het kleuter- en lager onderwijs.

 

KATHO Tielt - Beernegemstraat 10 - 8700 Tielt

Tel: 051 40 02 40 - Fax: 051 40 89 13

mireille.defreyne@katho.be

www.katho.be/pho