Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Uitnodiging: ICT-leer-zorg-dag op 5 mei in Mechelen

Beste,

 

deze aankondiging sturen we vandaag alleen naar alle KlasCement-leden die hebben aangegeven zorgcoördinator te zijn of in buitengewoon onderwijs les te geven. We willen jullie immers een dag eerder de kans geven om in te schrijven voor de ICT-leer-zorg-dag op maandag 5 2008 mei in KH Mechelen.

Momenteel leggen we de laatste hand aan de invulling van de sessies. Vanaf morgen zal je in de loop van de namiddag kunnen inschrijven. Bespreek het nu al op je school of je mag komen om je te verdiepen in ICT-mogelijkheden en ICT-eindtermen: hoe kan schriftherkenning jongeren met leermoeilijkheden op weg helpen, hoe kan je een digitaal bord gebruiken voor leerzorg, je krijgt in verschillende workshops ICT-tips voor BuO en voor zorgcoördinatoren, … We stellen er onze nieuwe subsite voor BuO en over zorgcoördinatoren voor.

Maar er zijn ook sessies voor iedereen. Je maakt oefeningen met Hot Potatoes of exeLearning. Je leert een site maken met Joomla of Site@School. Dankzij PortableApps heb je al je software op je USB-stick. Voor pedagogische ICT-coördinatoren raden we deze keer sessies aan over VOETlink om vakoverschrijdende eindtermen op te volgen, Live@EDU om alle communicatie en projectwerking in de school naar een hoger niveau te tillen, … Beginners in ICT kunnen leren werken met Excel, Powerpoint of web2.0-oepassingen.

Op een ICT-beurs verneem je alles over projecten als Bednet, LetOP, ICT helpt, Wainot, Anysurfer, Vlibank,

Inschrijven kan via www.ictdag.be. Klik op Overzicht om alle sessies te zien en op Inschrijven om in te schrijven vanaf woensdagnamiddag 9 april.

Er zijn slechts 250 plaatsen! Wie de ICT-dagen kent, weet dat dit heel weinig is en dus over 14 dagen al volzet zal zijn, zeker als later deze week de grote aankondiging verstuurd wordt via andere kanalen. We hopen dat de ICT-dag niet volzet raakt doordat er vanaf dan gekozen wordt voor de algemene sessies en we de BuO- en zorgsessies moeten annuleren wegens te weinig inschrijvingen. DUS: Geef je les in BuO of ben je zorgcoördinator, schrijf dan zeker deze week in!! Profiteer van deze vooraankondiging!! En stuur dit aub door naar collega's (ook in andere scholen).

Hopelijk tot dan!

 

Vele groeten
Het KlasCement Team
www.klascement.net ondersteunt de organisatie van www.ictdag.be