Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Drukke tijden bij KlasCement: ICT-leer-zorg-dag Gezinsdag Think-dag

Het zijn drukke tijden bij KlasCement. Niet alleen op internet, maar ook 'in real life' weten we ons bezig te houden.

OP INTERNET
Trouwe bezoekers hebben het al gemerkt. 't Gaat bij momenteel heel traag! Onze server kreunt onder het gewicht van het bezoekers- en ledenaantal (dit verdubbelde tov van vorig jaar). Bovendien kan je op de site steeds meer zoekopdrachten uitvoeren en dat vraagt ook tijd. We zijn alweer aan 't sparen voor een veel performantere infrastructuur, zoals dat heet.

Intussen zoeken we naar tijdelijke en toch ook efficiënte oplosingen. Als KlasCement morgennamiddag even off line is, dan is dat omdat we de volledige databank verhuizen naar een andere server. Tegelijk zullen ook alweer nieuwe mogelijkheden online komen. Dat doen we zo om de maand eens. Diezelfde trouwe bezoekers hebben onze melding dat we even offline zijn wel al eens gezien. Na zo'n melding staat KlasCement steeds een stap verder.

ACTIVITEITEN
We bestaan 10 jaar en dat vieren we!

10 jaar KlasCement = 10 dagen feest!

We starten op zondag 1 juni met een gezinsdag in Boudewijn Seapark waar alle leden GRATIS welkom zijn!
We eindigen op woensdag 11 juni met een dag waarop we de gratis leeromgeving Think.com voor basisonderwijs en 1ste graad secundair lanceren. Zie elders in deze nieuwsbrief.

Beide activiteiten zijn in Brugge, omdat we de laatste tijd nogal veel in Antwerpen, Hasselt, Brussel, Geel, ... hebben georganiseerd. Maar voor wie van zover komt, is het aanbod zeker aantrekkelijk genoeg!

In die week gaan we ook Europees! We mogen KlasCement presenteren op twee Europese bijeenkomsten. In Lissabon - jawel - en in ... Mechelen! Meer info hierover volgt nog.

Over Mechelen gesproken ...

Eerst organiseren we er nog de ICT-LEER-ZORG-DAG

Er zijn al 110 inschrijvingen na één week! Nog 140 plaatsen. Neem er eentje in en volg sessies over ICT en zorg, leerzorg, tips voor ICT in buitengewoon onderwijs, ... Maar ook over websites maken, web2.0, interactieve oefeningen, presentaties maken ...

Plaats: KH Mechelen
Datum: 5 mei 2008

We hopen jullie op één of meer van onze activiteiten zeker te mogen ontmoeten!