Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Think.com: gratis leer- en webomgeving

Op 11 juni 2008 organiseert Oracle Education Foundation i.s.m. KlasCement de Think-dag. Think.com is een de gratis leer- en webomgeving voor de leerlingen van het basisonderwijs en de eerste graad van het secundair. Alle Vlaamse leerkrachten worden uitgenodigd om in het historische Brugge samen Think.com te ontdekken. Onder het Think-moto 'samenwerken, samen denken, delen en bouwen' wordt een ganse middag geluisterd, gevierd en genoten. Met dit evenement sluit KlasCement ook z'n verjaardagsmarathon die start op 1 juni in het Boudewijnpark af. 10 jaar KC = 10 dagen leren en genieten.

Zoals beloofd worden op 11 juni ook de genomineerden die deelnamen een de Think.com wedstrijd in de bloemetjes gezet. De genomideerden zijn (in alfabetische volgorde):
- Veronique Janssens
- Ivo Maes
- Domien Paumen
- Peter Van Gils
- Erik Vercammen

Op 11 juni wordt de laureaat bekend gemaakt. Hij of zij gaat naar huis met een supermooie laptop. De deelnemers kennen een publieksprijs toe en maken meteen kans op een reis naar de Ardennen voor 4 personen. Na de ernst mag het ook wat ludieker worden. Animatie, een toeristische rondvaart op de Brugse Reien en een VIP receptie mét animatie en een optreden van bluesband Hideaway kruiden het geheel.

Dit evenement is toegankelijk voor alle Vlaamse leerkrachten. Wie naar Brugge spoort met 4 collega's wordt ter plaatse z'n vervoerskosten terug betaald (rail-pass 2de klas). Schrijf nu in, het aantal plaatsen is beperkt. Het kost je niks, het is leerzaam, het is fun! We starten om 14.30 uur stipt aan het station van Brugge.

Programma Think-dag

14.30 Onthaal voor het station Brugge (voorkant)
15.10
Informatieve sessie over Think.com
15.25
Getuigenis van een leerkracht
16.20
Rondvaart met gids op de Brugse Reien
17.00 Plenaire zitting
> Verwelkoming door KlasCement en voorstelling van Oracle en de Oracle Education Foundation onderwijsinitiatieven
> Prijsuitreiking Think-wedstrijd (laureaat, nominaties, publieksprijs)
17.45
VIP receptie, optreden en animatie
19.00 Trekking publiekswinnaar en optreden Bluesband Hideaway
20.00 Einde

Informatieve links

Zelf Think.com even testen, vraag Pascal naar een toegangscode. We zien mekaar in elk geval op 11 juni. Vergeet niet in te schrijven!