Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

ICT-praktijkdag + Thema Leerzorg op 5 mei in KH Mechelen

De twaalfde ICT-dag is uniek! We richten ons met het aanbod aan workshops en presentaties speciaal naar zorgcoördinatoren en leerkrachten uit buitengewoon onderwijs, waarvoor KlasCement die dag een nieuwe site opent. Tijdens de 'ICT-leer-zorg-dag' kies je uit meer dan 30 verschillende sessies. Je ontdekt hoe ICT-mogelijkheden zoals schriftherkenning jongeren met leermoeilijkheden op weg helpen, hoe je een digitaal bord gebruikt voor leerzorg, je krijgt in verschillende workshops ICT-tips voor BuO en voor zorgcoördinatoren, …

Maar er zijn ook sessies voor iedereen. Je maakt oefeningen met Hot Potatoes of exeLearning. Je leert een site maken met Joomla of Site@School. Dankzij PortableApps heb je al je software op je USB-stick. Voor pedagogische ICT-coördinatoren raden we deze keer sessies aan over VOETlink om vakoverschrijdende eindtermen op te volgen, Live@EDU om alle communicatie en projectwerking in de school naar een hoger niveau te tillen, … Beginners in ICT kunnen leren werken met Excel, Powerpoint of web2.0-toepassingen.

Op een ICT-beurs verneem je alles over projecten als Bednet, LetOP, ICT helpt, Wainot, Anysurfer, Vlibank, …

Je krijgt concreet lesmateriaal mee en kan in vele sessies hands-on aan de slag.

De ICT-leer-zorg-dag vindt plaats op maandag 5 mei in KH Mechelen. Per school kunnen vier leraren deelnemen aan € 50 pp. Er zijn slechts 100 plaatsen meer beschikbaar. Wees er dus heel snel bij! Schrijf zeker deze week in!

Alle info en inschrijven: www.ictdag.be