Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Beste lid van KlasCement,

Volgende week ontvangt je school het derde KlasCement Postpakket! In het pakket vind je heel wat informatie over tal van initiatieven voor het onderwijs.

Mogen we vragen:

  •  aan alle directies om de inhoud aan de juiste leerkrachten te geven in je school
  •  aan alle leerkrachten om bij je directie naar het KlasCement Postpakket te vragen.

Er zijn opnieuw fantastische prijzen te winnen zoals 1 notebook Latitude 2120 of 1 projector S300, 1x Mimio Interactive Xi en 5x Office 2010 Pro Plus en 5x Office 2011 voor Mac. Zeker de moeite waard dus om de inhoud te doorzoeken en deel te nemen aan de wedstrijd!

In deze nieuwsbrief:

  1. Volledige cursussen 2de en 3e graad aso op KlasCement
  2. Europese Dag van de Talen in Vlaanderen
  3. KlasCement beloont (technische) leerkrachten
  4. Eerste Symposium: praktijkvoorbeelden van doordacht ict-beleid

 

1. Volledige cursussen 2de en 3de graad aso
TOP

De cursussen die gebruikt werden als voorbereiding op de examencommissie vind je nu integraal op KlasCement: aardrijkskunde, chemie, Duits, economie, Engels, Frans, fysica, geschiedenis, Nederlands, Spaans en wiskunde.
Ontzip de bestanden en je vindt tientallen lessen en taken, soms zelfs audiofragmenten, allemaal lesmateriaal dat zeker ook bruikbaar is voor remediëring en zelfstandig werk.

2. Europese Dag van de Talen 2011 in Vlaanderen TOP
Diversiteit vandaag, bagage voor morgen? is de titel van het congres op de tiende EDT op 30 september. Er zijn lezingen, panelgesprekken en workshops en er is de uitreiking van het Europees Label voor Innovatief Taalonderwijs en de EDT-prijs.
3. KlasCement beloont (technische) leerkrachten
TOP

Techniek is sinds vorig jaar een nieuw vak in de eerste graad van het secundair onderwijs. Het vervangt Technologische Opvoeding. Leerkrachten moeten totaal nieuwe technieken leren en aanleren.

Heel wat leerkrachten zijn hierdoor op zoek naar informatie rond basistechnieken (solderen, lijmen, vijlen, boren e.d.). Dit kunnen veiligheidsinstructies, technische beschrijvingen, maar ook korte instructiefilmpjes zijn. Deze basistechnieken gebruik je later in heel wat andere technieklessen.

  • Ben jij een technische leerkracht?
  • Heb jij zo een document, les, instructiefilmpje of website?

Post het op KlasCement en maak kans op twee filmtickets.
Post jij een uitgebreide cursus, dan maak jij natuurlijk ook kans op filmtickets.

4. Eerste Symposium: praktijkvoorbeelden van doordacht ict-beleid
TOP

EduBIT lanceert in samenwerking met de redactie van Leerrijk het eerste Symposium (woensdagmiddag 9 november) waar ict-coördinatoren en directeurs 5 innovatieve, gedurfde en effectieve praktijkvoorbeelden zien van doordacht ict-beleid. 5 scholen presenteren er op een praktische wijze waarom en hoe ze een bepaalde belangrijke stap hebben gezet in hun ict-beleid. Bij elk initiatief hoort een workshop waar men met de innoverende scholen kan overleggen of dit ook haalbaar is voor je eigen school. Thema's: Hoe elke leerling een eigen laptop geven? Overschakelen van MSOffice naar OpenOffice? Oude computers als thin clients inzetten? Hoe toestellen via het netwerk herinstalleren? Hoe toestellen netjes laten opstarten? Implementeren van een helpdeskpakket op school.

Info op edubit.be/symposium

 

Volg onze activiteiten dagelijks op Facebook of Twitter. Bijna 1700 fans!