Klimaatverandering

De gevolgen van de wereldwijde klimaatverandering worden steeds zichtbaarder en verwoestender. Elke minieme toename van de gemiddelde temperatuur speelt een rol en het beperken van de gemiddelde mondiale opwarming tot maximaal 1.5°C is van fundamenteel belang. Het overschrijden van deze drempel zal tot een gevaarlijke, instabiele situatie leiden.

De klimaattop in Katowice, Polen (COP24) eind dit jaar kondigt zich aan als de belangrijkste top sinds COP21 in Parijs. Lees hier meer over de 'Aanbevelingen van de Klimaatcoalitie voor de klimaattop in Katowice'.

Kleur Bekennen, 11.11.11 en vele andere educatieve partners vinden het thema Klimaatverandering heel belangrijk, een thema dat ook en vooral jongeren aangaat. We geven graag een overzicht in deze map van allerlei educatief aanbod om rond dit thema in je klas of op je school mee aan de slag te gaan. 

EXTRA OPROEP: Neem met je school, je klas of je collega's deel aan de klimaatmars 'Claim The Climate' op zondag 2 december 2018 in Brussel. We claimen in Brussel een ambitieus en sociaal rechtvaardig klimaatbeleid. Allen samen, tous ensemble, gaan we voor de GROOTSTE KLIMAATMOBILISATIE OOIT in België: CLAIM THE CLIMATE!  

Karen De Broeck
Organisatie, firma, vzw

Favorieten (43)

Sorteer
Sorteer: Handmatig | Datum | Score