Klimaatbewust consumeren

cover
webshop Lannoo

Klimaatbewust consumeren | Uitgeverij Lannoo

Klimaatverandering ligt op ieders lippen. De aandacht gaat vooral naar het uitstippelen van een degelijk klimaatbeleid vanuit de overheid en bedrijven, om bijvoorbeeld oude diesels uit steden en plastic zakjes uit supermarkten te weren. Maar ook de rol van de individuele consument is niet te onderschatten.

Karine Van Doorsselaer studeerde af als industrieel ingenieur chemie met specialisatie kunststoffen. Aanvullend op het behalen van het bijkomend diploma Bijzondere licentie in de ecologie, doctoreerde ze aan de VUB in de specialisatie Ecologie. Na vier jaar gewerkt te hebben bij Exxon Chemical stapte ze over naar het onderwijs.

Sinds 1990 geeft ze les aan de opleiding Master in de Productontwikkeling aan de Universiteit Antwerpen waar ze de vakken materialenleer en ecodesign doceert.

Ze is vanaf het eerste uur begaan met het vakgebied ecodesign, waarbij de milieu-impact van alle mogelijke producten over hun ganse levenscyclus tot een minimum beperkt wordt.

Vanuit haar vakgebied maakt ze de vertaalslag naar de consument, waarbij de kennis over duurzame en klimaatverantwoorde producten, de consument op een kritische manier kan helpen in het aankoopproces. Deze inzichten en tips zijn gebundeld in het zakboekje Klimaatbewust consumeren.

Dit boekje is te koop in de boekhandel of via de website van Lannoo.

De opbrengst van de verkoop gaat integraal naar de lokale milieuvereniging vzw Durme te Lokeren.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Veroniek Lemahieu
Organisatie, firma, vzw