Aangepaste spellen

Spelende kinderen
Thuiszorgwebshop

Aangepaste spellen zijn ontworpen om geestelijke fitheid te stimuleren en cognitieve vaardigheden te verbeteren. Het hoofddoel is om kinderen spelenderwijs mentaal en fijn motorisch te trainen. 

Tetrolino is een magnetisch puzzelspel met kleurvormen. Alles zit achter plexiglas dus er kan niks verloren gaan. De bedoeling is om aan de hand van magneten de puzzelstukken te verschuiven en de puzzel te vervolledigen. Tetrolino bevat twee sterke magneetstiften en 18 geometrische vormen in 6 groottes en 6 kleuren. Het kind wordt uitgedaagd om de vormen goed te bekijken en in elkaar te passen.

Tangram is ook een spel dat zowel de fijne motoriek als het mentale van het kind oefent. Het is een legspel met verschillende kleuren waarbij het kind de tekening zo juist mogelijk moet namaken. Dankzij de magneten is Tangram beter bestand tegen plotse bewegingen. Het aantal mogelijkheden met dit spel is heel groot. 

4 op een rij 3D. Het wereldberoemde denkspel 4 op een rij kent iedereen. Deze driedimensionale versie is iets uitdagender. De rijen mogen ook diagonaal doorheen het blok gemaakt worden. Dit spel vraagt inzicht en is voor vele kinderen een leuke uitdaging. Om het spel aan te leren kan er begonnen worden met slechts 1 rij. 

Roadrunner is een strategisch spel dat verticaal wordt gespeeld. Het kan zowel individueel als met 2. Dit spel verbetert de motoriek en de coördinatie. Roadrunner begeleidt de bewegingen en corrigeert ongecontroleerde bewegingen. 

Het ringwerpspel bestaat uit 5 gekleurde rubberen werpringen en een statief in metaal. De bedoeling is de ringen rond de staven te werpen. Het is een plezierige manier om in beweging te zijn en om de oog- handcoördinatie te verbeteren. 

Bekijk ook andere aangepaste spellen om kinderen te activeren en te stimuleren op een spelende manier. 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Thuiszorg Webshop
Organisatie