VEX V5 : Robotbouwpakket

VEX V5
nooby.tech

VEX V5 is een programmeerbaar roboticasysteem waarmee leerlingen (14j - 18j) robots kunnen bouwen. Het maakt hen vertrouwd met de basisconcepten van programmeren en robotica. VEX V5-robots zijn gemaakt van stalen of aluminium constructiedelen die met bouten en moeren in elkaar worden gezet. De mechanische onderdelen zoals tandwielen en kettingwielen zijn vervaardigd uit hoogwaardige kunststoffen zoals acetaal en nylon.

Daarbij wordt gebruik gemaakt van VEXcode, een op blokken gebaseerde programmeeromgeving waarmee leerlingen aan de slag kunnen in zowel VEX 123, GO, IQ als V5. VEXcode wordt ondersteund op Chromebook, Windows, Mac, iPadOS en Android-tablets.

Zodra leerlingen klaar zijn om over te stappen van blok- naar tekstcodering, staan de ingebouwde tools van VEXcode klaar om te helpen. Met de Code Viewer kunnen leerlingen in real-time de C++ of Python code zien die wordt gegenereerd door elk blok dat aan hun project is toegevoegd.

De interface van VEXcode Pro biedt leerlingen een authentieke programmeerervaring naarmate ze meer ervaren programmeurs worden. Leerlingen gebruiken dezelfde tools en programmeertalen die professionals elke dag gebruiken, waardoor ze programmeervaardigheden kunnen ontwikkelen en arbeidsgereedheid kunnen verwerven.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
nooby.tech
Organisatie

Ontdek ook