Hoog water zonder kater: Bordspel


Klimaatverandering doet het risico op overstromingen en op droogte toenemen. Om het risico op overstromingen te verminderen, moeten verschillende doelgroepen inspanningen leveren. Al spelend ontdekken de deelnemers hoe ze overstromingsrisico’s kunnen aanpakken.

De fusiegemeenten Watervendegem en-Broekmonde zo goed mogelijk beschermen tegen wateroverlast. Dat is de opdracht van het bordspel. De spelers gaan in groep aan de slag om in tien jaar zo veel mogelijk wateroverlastproblemen op te lossen.

Het spel wil de spelers beter vertrouwd maken met de mogelijke oplossingen om de risico's op overstromingen te verminderen. De spelers ervaren daarbij dat het overstromingsrisicobeheer een gedeelde verantwoordelijkheid is van overheid en doelgroepen.

Klimaatverandering is een thema dat jongeren aanspreekt Aan de andere kant blijkt uit een onderzoek dat de Vlaamse overheid in 2017 liet uitvoeren dat vooral jongeren minder bewust zijn van het overstromingsrisico.

De educatieve toepassing kan in klasverband jongeren laten kennismaken met deze problematiek. Het spel is geschikt voor het middelbaar onderwijs vanaf het vierde jaar en het hoger onderwijs.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?

Ontdek ook