Zet je tanden in Happy Snacks


Gezond Leven serveert Happy Snacks! Heeft jouw klas de smaak van geluk te pakken? Bouw samen aan jullie mentaal welbevinden met kleine geluksinterventies en maak een groot verschil.

Bestel jouw Happy Snacks-doos >

Happy Snacks is dé toolkit om actief aan de slag te gaan met geluk in de klas. Bewust en met vaste regelmaat werken aan mentaal welbevinden is namelijk erg belangrijk, ook in het onderwijs. Leerlingen leren reflecteren over zichzelf en ontdekken hoe ze geluk actief in handen kunnen nemen. Elke leerkracht kan met zijn/haar leerlingen actief aan die competenties werken. Hoe? Door actief kleine gelukskes te snacken uit de Happy Snacks doos!

Wat zijn Happy Snacks?
Happy Snacks zijn geluksinterventies die een leerkracht kan inzetten om rond mentaal welbevinden of geluk te werken. Elke Happy Snack zet expliciet in op één van de twaalf competenties van de geluksdriehoek. Met deze kleine, fijne acties en werkvormen kan je echt het verschil maken in de klas. Want … geluk zit in de kleine dingen, niet?
Wat zit er in de Happy Snacks-doos?

48 kaartjes
De doos bevat 48 kaartjes, 12 per bouwblok van de geluksdriehoek en 12 voor de oranje bol. Elk kaartje is een Happy Snack en beschrijft een werkvorm. Via de QR-code op het kaartje beland je op een webpagina met een uitgewerkt stappenplan om die werkvorm in de klas in te zetten.

Een handleiding mét driehoeksmeting
Een toolkit is natuurlijk geen toolkit zonder een duidelijke handleiding. Deze handleiding heeft een “specialleke”. Er zit namelijk een driehoeksmeting bij!

Geen paniek (of sorry, voor de leerkrachten wiskunde): hier zijn meetlatten noch ingewikkelde formules nodig. Met deze driehoeksmeting breng je simpelweg de geluksdriehoek van jullie klas in kaart. Dit helpt jullie gerichter kiezen waar jullie (eerst) mee aan de slag gaan.

 

Inhoud
48 kaartjes met kant-en-klare werkvormen specifiek voor het basisonderwijs
Blended werken met de QR-codes
Handleiding
Driehoeksmeting om jouw klas in kaart te brengen

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?