De groene ijsbeer : Luisterverhaal en educatief pakket

Dat ijsberen niet groen zijn, weet iedereen. Maar in het nieuwe luisterboek 'De groene ijsbeer' is dat toch het geval. Hoe dat komt, ontdek je zelf in dit knotsgek, superspannend en sprookjesachtig avontuur. Een luisterboek met de stemmen van Stany Crets, Kalina  Malehounova, Herman Verbruggen, Jelle Cleymans, Bert Verbeke en vele anderen.

Het educatief pakket bij het luisterboek sluit aan bij de campagne van 11.11.11. In vier lestijden van 50 minuten komen de leerlingen meer te weten over de klimaatverandering. Vanuit de opgebouwde kennis ondernemen ze actie voor een meer duurzame samenleving.

Bij het pakket kan je een nascholing en demonstratieles aanvragen waarin Djapo je tools aanreikt om je leerlingen voor te bereiden op de grote uitdagingen die hen wachten: onze samenleving omvormen tot een duurzame samenleving. De vaardigheden die je daar inoefent, komen ook handig van pas voor andere vakken, bijvoorbeeld tijdens muzische vakken.

Alle info over dit project: www.djapo.be

Djapo
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
Wetenschappen en techniek
Info
Fysiek materiaal
Gepubliceerd: 02-07-2012
Categorie
Uitgave: boek, handleiding
Trefwoorden
11.11.11.Djapoduurzaamduurzame ontwikkelingeducatief pakketgroenegroene ijsbeerijsbeerklimaatklimaatveranderingluisterboekluisterverhaalmilieueducatiemondiale vorming