Haven in zicht : Bouw een welvarende regio uit

Kennismaken met de activiteiten in en rond een haven. De spelers worden verdeeld in twee tot zes teams. Elk team krijgt de verantwoordelijkheid over een havenregio.

Het doel van Haven in zicht is om de meest welvarende regio uit te bouwen. Om dat te realiseren spelen de teams twee spelen: het Voorlandspel en het Hinterlandspel.
In het Voorlandspel voeren de spelers overzeese producten in. In het Hinterlandspel leveren ze deze producten per vrachtwagen, trein of binnenschip op het vasteland af. Door te investeren in de haven, creëren de spelers werkgelegenheid en welvaart voor de regio, maar er zijn bijkomende voorwaarden die de ploegen moeten respecteren. De teams moeten hun havenregio zo evenwichtig mogelijk uitbouwen. Ze moeten rekening houden met het delicate evenwicht tussen de verschillende soorten gebieden. Naast een havengebied is er in de regio ook nood aan woon-, landbouw-, recreatie- en natuurgebieden. Het team dat aan het einde van het spel zijn havenregio het sterkst heeft uitgebouwd en aan alle voorwaarden voldoet, wint het spel.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad a en b
aso 2e graad
bso 2e graad
kso 2e graad
tso 2e graad
Economie - SEI - Boekhouding - BedrijfsbeheerHandel - Kantoor - Verkoop
Info
Fysiek materiaal
Gepubliceerd: 23-11-2012
Nummer: 38829
Categorie
Spel
Trefwoorden
arbeidbordspelexporthavenHaven in zichtimportondernemenondernemingszinontwikkelingssamenwerkingscheepvaarttransportverkeer