In this world : Lesbrief en dvd

Filmbeschrijving

In een speelfilm van documentair karakter ondernemen twee jonge Afghanen een levensgevaarlijke tocht door anderhalf continent op weg naar Europa.
Jaarlijks leggen zo'n miljoen vluchtelingen hun lot in de handen van mensensmokkelaars. Zo ook Jamal en Enayatullah, twee jonge Afghanen, die vanuit het Pakistaanse vluchtelingenkamp, Peshawar Londen willen bereiken. In This World volgt Jamal en Enayatullah op hun reis door Iran, Turkije, Italië en Frankrijk. Een tocht die, ook al wordt er bij elke stop gevoetbald, zo moeilijk en levensbedreigend is dat de wanhoop die erachter schuilgaat continu voelbaar is.
Winterbottom en schrijver Tony Grisoni krijgen het voor elkaar een balans te scheppen tussen de fictieve en documentaire elementen van de film. Ze gebruiken hiervoor de intieme en directe mogelijkheden van DV-productie. De makers beogen met de film de ogen van publiek en politici te openen voor de verhalen achter de krantenkoppen. In het vluchtelingendebat missen ze de menselijke kant van verhaal en de bredere politieke en morele belangen die op het spel staan.

Lesmateriaal

Bij de film is er uitgebreid lesmateriaal beschikbaar. Dit materiaal bestaat uit een docentenhandleiding, een opdrachtenblad en een bronnenblad.

Verenigd Koninkrijk 2002, 89 min.
Fictie, Video, Kleur
Gesproken taal: Turks, Pasjtoe, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands 

Movies that Matter
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Economie - SEI - Boekhouding - BedrijfsbeheerGeschiedenis - ArcheologieLevensbeschouwing (erkende godsdienst, zedenleer)Politieke en sociale wet. - MaatschappijleerWijsbegeerte en moraalwetenschappenAardrijkskunde
volwassenenonderwijs
ander
Burgerschap
Info
Fysiek materiaal
Bijgewerkt: 30-01-2013
Categorie
Datadrager (dvd, geheugenstick, …)
Trefwoorden
asieldvdgedwongenIn this worldlesbriefmensenhandelmigrantmigratiePakistanvluchtelingvreemdeling