Over the top : Expo

Wat als we de klimaatverandering geen halt toe roepen? In de expo Over the top maken we een sprong naar de toekomst. Hoe ziet die er uit als we doen alsof er niets aan de hand is?

Laat je inspireren door de toekomstbeelden, de absurde situaties, de getuigenissen, de vernieuwende oplossing en de informatie die je terugvindt op de 5 zuilen. Elke zuil gaat in op een thema dat nauw aansluit bij onze leefwereld: voeding, mobiliteit, energie, consumptie en natuur.
Het doemdenken laten we achterwege. In de expo geven we een positieve insteek. We stellen ons vragen bij onze manier van leven en gaan op zoek naar constructieve oplossingen. Jongerenambassadeurs die een inleefreis maakten naar het Zuiden vormen een belangrijk onderdeel van de expo.

Kies de weg die jij wil inslaan. Gaan we ‘Over the top’? Of maken we andere keuzes, voordat het te laat is? Post je mening op de wanden van de expo aan de hand van post-its. Zo kan iedereen in ‘real time’ zien wat je leuk/niet leuk vindt en waarvoor jij in actie wil schieten.

Over the top is een mobiele expo die heel gemakkelijk van school tot school kan reizen. Het enige wat je nodig hebt is een grote ruimte (75 tot 100 m2), een stopcontact en een verlengdraad.

 

Praktisch
Je huurt voor een week de expo Over the top (verlenging mogelijk). Jeugd & Vrede zorgt dat de tentoonstelling geplaatst wordt op uw locatie en ook wordt weggehaald. Bij voorkeur wordt dit telefonisch afgesproken. Vooraf wordt een contractje gemaakt met alle afspraken en samen met de post-its wordt dit aan de aanvrager opgestuurd. Geef duidelijk door hoeveel leerlingen de expo zullen bezoeken, zodat het juiste aantal post-its kan opgezonden worden. Als je nadien nog extra post-its wenst, zijn de portkosten voor de school.


GREEN vzw
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Niet vakgebonden
Info
Fysiek materiaal
Gepubliceerd: 10-01-2013
Categorie
Tentoonstelling
Trefwoorden
ambassadeurconstructiefconsumptieenergieexpoinspirerenkiezenklimaatmilieueducatiemobielmobiliteitnatuurontwikkelingshulpoplossingopvoeden tot burgerzinout of the boxOver the toppost ittoekomstvoedingwat alszuiden