Rebecca R : Educatieve strip met lesmap over de Tweede Wereldoorlog

Senne en Sanne leven in een bezette stad tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het tweetal komt in aanraking met nazi’s, de jodenvervolging, deportatie, het verzet,… Ze leren ook de Joodse cultuur en gebruiken kennen.

Het verhaal speelt zich grotendeels af in Antwerpen en omgeving tijdens de Tweede Wereldoorlog. De hoofdfiguren Senne & Sanne komen in aanraking met de gekende elementen van de bezette stad; de nazi’s, de jodenvervolging en - deportatie, het verzet,… . Het verhaal toont ook hoe mensen van hier zich solidair tonen met de vervolgde Joden en hoe ze hen bescheming aanbieden. Dit stripverhaal biedt een schat aan historische informatie. De auteur heeft zich - bij het schrijven van de verhaallijn - zeer goed gedocumenteerd.

Leerkracht (en stripofiel) Paul Verstappen verwerkte de inhoud van het stripverhaal 'Senne & Sanne. Rebecca R.' in een aantal lessuggesties. Aan de hand van deze lessen kunnen jongeren leren over de gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog. Deze lessen sluiten perfect aan bij de eindtermen van burgerzin en opvoeden tot democratie.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Gedrags- en cultuurwetenschappenGeschiedenis - ArcheologieLevensbeschouwing (erkende godsdienst, zedenleer)PAV - MAVO - GASV - ASPV
Info
Fysiek materiaal
Gepubliceerd: 25-03-2013
Nummer: 41118
Categorie
Uitgave: boek, handleiding
Trefwoorden
AuschwitzdeportatieeducatieveHolocaustjodenvervolgingJoodse cultuurlesmapoverrebeccaRebecca RstripTweedeverhaalverzetWereldoorlogWOIIWOII