De Groote Oorlog in de Westhoek : Frontkaart 1914-1918

Negentig jaar na het einde van de Eerste Wereldoorlog verschijnt voor het eerst een overzichtskaart van al het oorlogserfgoed in de Westhoek. Alle details van het IJzerfront bij Nieuwpoort tot het Ieperfront worden uitermate gedetailleerd en volledig in kaart gebracht en gedocumenteerd.

Frontlijnposities, militaire acties, offensieven en veldslagen worden nauwkeurig gepositioneerd. Het is ook de allereerste keer dat de befaamde onderwaterzettingen integraal in kaart worden gebracht. Door middel van kleurgebruik (elke belangrijke periode heeft een aparte kleur) wordt de chronologie van de krijgsverrichtingen bevattelijk voorgesteld en kan men nauwgezet het verloop van de oorlog volgen.

In de bezoekersgids bij de kaart is een uitgebreide gestructureerde lijst met alle oorlogssites opgenomen. Een zoekindex (met gps-locaties) laat toe elke oorlogssite op kaart terug te vinden en er informatie over op te vragen.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Gedrags- en cultuurwetenschappenGeschiedenis - ArcheologiePolitieke en sociale wet. - MaatschappijleerPAV - MAVO - GASV - ASPV
universiteit
privésector
Info
Fysiek materiaal
Gepubliceerd: 08-10-2013
Categorie
Wandkaart, poster
Trefwoorden
1914-1918erfgoedfrontkaartgidsGroote OorlogIeperlandkaartWereldoorlog IWesthoek

Ontdek ook