Integreer! : Speldoos over nieuwkomers in België

logo

Voor wie pas in België aankomt, is ons landje vaak een doolhof. Integratie is niet eenvoudig, zeker als je geen papieren hebt.

Elke speler is een nieuwkomer in België. Een asielzoeker, een gezinshereniger, een toerist, een student of een 'economische vluchteling'. De bedoeling van het spel is om zo snel mogelijk geïntegreerd te geraken in de Belgische maatschappij. Dat gaat in verschillende stappen: eerst moet je de taal leren, dan op zoek gaan naar een opleiding, dan werk zoeken en een huis huren. Wie het snelst een huis kan kopen, heeft de spreekwoordelijke baksteen in zijn maag, is 'goed geïntegreerd' en heeft gewonnen. Dat gaat natuurlijk gemakkelijker als je de juiste papieren hebt. Wie geen papieren heeft, komt in een lastiger parcours op het spelbord terecht, en zal ondervinden dat integreren daar veel minder evident is.

Stevige speldoos met daarin: groot spelbord, 6 pionnen en 1 dobbelsteen, 6 situatie-startkaarten, 6 middel-startkaarten, 100 integratiepunten, symboolkaart, 40 kanskaarten 'met papieren', 40 kanskaarten 'zonder papieren', geldbriefjes, 17 soorten documenten.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?

Ontdek ook