Wandelbox In Flanders Fields : 25 wandelingen over de Groote Oorlog

Van Ieper tot Passendale, van Langemark tot Wijtschate was de bodem doordrenkt met bloed tijdens de Eerste Wereldoorlog. Om elk bescheiden heuveltje, om elke gracht, zelfs om een schuur werd hardnekkig gevochten, soms dagenlang.

In 25 wandelingen (5-15 km) leidt deze gids je langs alle belangrijke plaatsen uit de “Groote Oorlog”: soldatenkerkhoven, herdenkingsmonumenten, plaatsen waar gevochten werd, loopgrachten, frontlinies, rustplaatsen als Talbot House, executieplaatsen voor deserteurs, …  Met behulp van kaarten, schetsen, foto’s en woorden (her)ontdek je deze oorlog als nimmer voorheen.

Bij elk kerkhof vind je alle belangrijke informatie. De gids eert de vele honderdduizenden oorlogsslachtoffers door een aantal onder hen extra in de kijker te plaatsen. Bij elke wandeling zijn er tips opgenomen over horeca en rustplaatsen. Om ter plaatse bij een hapje en een drankje even te bezinnen en na te praten over de geschiedenis en de gruwel van de oorlog.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
Mens en maatschappij
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
ToerismeGeschiedenis - ArcheologieAardrijkskundePAV - MAVO - GASV - ASPV
privésector
Info
Fysiek materiaal
Gepubliceerd: 02-10-2013
Categorie
Uitgave: boek, handleiding
Trefwoorden
deserteursexcursieexecutieplaatsfrontlinieGroote OorlogherdenkingsmonumentIn Flanders Fieldskaartenlegerloopgrachtloopgravenrustplaatsschetsenslachtofferssoldatensoldatenkerkhofwandelboxwandelingwandelingen over de Groote OorlogWesthoekWOI

Ontdek ook