Meteor : Hoe leg je noodhulp uit aan je leerlingen?

Toegevoegd door Sanne Onsea op 10.10.2013
Fysiek materiaal

Wat hebben slachtoffers nodig tijdens een natuurramp, een conflict of een epidemie? Hoe wordt de hulpverlening voor mensen in nood georganiseerd? Hoe worden kinderen met ondervoeding verzorgd?

Op deze en andere vragen geeft Meteor een antwoord. Via een rollenspel kruipen de leerlingen in de huid van een dokter, een logistieker, een gezondheidvoorlichter of een andere functie op het terrein. Ze werken zelf mee achter de schermen van verschillende noodsituaties en ontdekken zo al doende wat daar bij komt kijken.

Meteor is een interactief lespakket voor leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar basisonderwijs. Meteor wil de ogen openen voor humanitaire waarden en een bewustzijn voor de ander ontwikkelen. Aan de hand van waar gebeurde verhalen, leren kinderen van hier een andere realiteit kennen.

Het didactisch materiaal werd herwerkt in samenwerking met uitgeverij Van In, waardoor het beter aangepast is aan de leerplannen.Het Meteor lespakket bestaat uit een handleiding en digitaal bordboek voor de leerkracht, een werkschrift en stickervel voor de leerlingen, een film en een klasposter.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Lager 3e graad
Mens en maatschappijWetenschappen en techniek
Categorie
Wandkaart, poster
Materiaalpakket
Uitgave: boek, handleiding
Trefwoorden
AfrikaArtsen Zonder grenzenAZGberoependidactische kofferdigitaal bordboekepidemiefilmhumanitaire ramplespakketmensenrechtenMeteornoodhulpontwikkelingshulpopvoeden tot burgerzin