Bokabox Verkeer : Leskist met verkeersborden

De Bokabox Verkeer is een leskist voor het snel en effectief leren van de verkeersborden.

In de kist zitten de basisborden en kaarten met de basisbetekenissen. Deze borden zet je met de bijbehorende basisbetekenissen op een standaard. Zet vóór een basisbord een transparante kaart met een pictogram en vul de basisbetekenis aan. Zo krijg je een compleet bord met een complete betekenis.

Bij het wisselen van pictogram en aanvullende betekenis ervaren de kinderen dat de betekenis van het basisbord altijd dezelfde blijft. Kinderen krijgen een beeld op hun netvlies waarbij het basisbord en de basisbetekenis onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Op deze manier leren de kinderen het systeem van onze borden en hoeven ze de afzonderlijke borden niet meer uit hun hoofd te leren, alleen nog de basisborden. De pictogrammen kunnen ze wel 'lezen'.

Tijdens onderzoek aan de Universiteit van Utrecht bleek dat de kinderen de borden met de Bokabox Verkeer effectiever leerden dan met de gangbare methoden: na gelijke hoeveelheid tijd kenden Bokaboxkinderen de borden significant beter dan de kinderen die les kregen met gangbare methodes voor verkeersonderwijs. Ook nieuwe borden, borden die zij niet onderwezen kregen, konden zij beter interpreteren.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
kleuter 3, 4, 5 jaar
bulo
Wereldoriëntatie
lager
lager
Info
Fysiek materiaal
Gepubliceerd: 12-11-2014
Categorie
Koffer Materiaalpakket
Trefwoorden
bokaboxgevaarsbordleskistVerkeerverkeersbordverkeersbordenverkeerseducatieverkeerslesverkeersopvoedingverkeersregelsverkeerstekenverkeersveiligheidvoorrangsbord