1,2,3, ... TECtime : Bovenbouw

Logo Toegevoegd door STEM-centrum op 13.02.2014
Fysiek materiaal

Techniek is belangrijk in ons leven. We kunnen niet meer zonder. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit domein binnen het curriculum wereldoriëntatie een belangrijke plaats inneemt. Niemand twijfelt nog aan de noodzaak van technische geletterdheid als aspect van de totale persoonsontwikkeling. Bovendien is techniek een domein waar het didactisch uitgangspunt 'hoofd, hart, handen' onomstotelijk in praktijk moet/kan worden gebracht.

Schoolteams vinden in deze kleurige, losbladige uitgave een aanbod voor wat betreft hun corebusiness in verband met techniek binnen het leergebied wereldoriëntatie. Ze bevat 180 keuzeactiviteiten, verdeeld over twee mappen. Een map voor de onderbouw en een map voor de bovenbouw. Per activiteit, gekoppeld aan een drietal (leerplan)doelen, is een geïllustreerde leerlingenfiche en een leerkrachtenfiche voorzien.

Elke activiteit kan zo een plaats krijgen binnen een aantal thema's, geschikt voor de eigen klassengroep. Daarbij kan worden rekening gehouden met een doorgaande lijn voor wat de moeilijkheidsgraad betreft. Bovendien kan elke leerkracht aan de hand van een volgsysteem de leerlingen een gedifferentieerd pakket activiteiten aanbieden én hen evalueren.

Deze map maakt deel uit van 1, 2, 3... TECtime. Dit project wordt ondersteund binnen het Actieplan Wetenschapsinformatie en Innovatie van de Vlaamse Overheid.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Lager 2e, 3e graad
Wetenschappen en techniek
Categorie
Uitgave: boek, handleiding
Trefwoorden
activiteitberoepenbovenbouwcreativiteitexperimentenknutselenlesideetechniektechnologische vormingTECtime