Prikkelarme plan-agenda : Eenvoudig plannen

We kennen allemaal de voorbeelden van kinderen die het op de basisschool zo goed deden en het op het voortgezet onderwijs niet weten hoe ze hun huiswerk moeten plannen. Voorkom onaangename verrassingen wanneer het eerste rapport mee naar huis gaat en leer de brugklassers goed plannen.

Hiervoor hebben de onderwijsprofessionals een unieke plan-agenda ontwikkeld:

  • Plan-agenda:

Een prikkelarme agenda die kinderen stap voor stap leert plannen. De plan-agenda ziet eruit als een gewone agenda met een stoer uiterlijk. De speciale binding van de rug zorgt ervoor dat de agenda open op tafel blijft liggen op de juiste pagina, dit geeft rust. Er is bewust gekozen om geen lesuren in te vullen omdat ze niet elk uur en voor elke les huiswerk op krijgen.

De agenda is bovendien gedrukt in het dyslexielettertype en is overzichtelijk. Kinderen kunnen in één oogopslag de planning van de hele week zien. Naast de planning van het huiswerk is er ook ruimte voor de privé afspraken. Achterin de agenda zit een opzoekboekje met vele praktische leertips en opzoekkaarten.

  •  Methodische plan-agenda.

De methodische plan-agenda is een ideaal middel om kinderen klassikaal het plannen stap voor stap te leren. Onze agenda’s zijn vrij van jaargang en men kan er elk moment mee starten. Door de kinderen zelf de data laten invullen bevorderd dit het tijdsbesef.

 

Soluss
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad a en b
lager
Niet vakgebonden
Info
Fysiek materiaal
Gepubliceerd: 09-01-2015
Nummer: 48143
Categorie
Kalender, agenda
Trefwoorden
agendabrugklasdyslexieeenvoudig plannenhuiswerkhuiswerkplanmijnwerkplekjeplan-agendaplanningprikkelarmschoolagendastudieplanningleerzorg