Leef! : Methode verbindende communicatie

Logo Toegevoegd door Vzw Contact op 16.05.2014
Fysiek materiaal

De methode Leef! is gebaseerd op Verbindende Communicatie. Les per les leren de leerlingen om op een bewuste, respectvolle manier te communiceren. Het bewustzijn van gevoelens en behoeften loopt als een rode draad doorheen de lessen. 

Leef! Rood kan in het secundair onderwijs gebruikt worden als start en vervolgd worden door Leef! Blauw. Leeftijdscategorie voor Leef!rood meestal voor het eerste jaar SO en Leef! blauw voor het tweede jaar SO. Aangezien er geen leeftijd in het werkboek vermeld wordt, is het ook mogelijk om er later of vroeger mee te starten.

De opzet is om leerlingen op een speelse manier Verbindende Communicatie aan te leren. In de handleiding voor de leerkracht vind je allerlei tips voor ervaringsgerichte activiteiten en energizers in de context van de lessen.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Secundair 1e graad A en B
Media en Communicatie + Sociale vaardigheden
Categorie
Uitgave: boek, handleiding
Handboek / Lesmethode
Leef!
Eigen beheer
Trefwoorden
behoeftecommunicatieconflictendepressiediversiteitempathiegeweldloze communicatiehandleidingLeef!luisterenmethodeopvoeden tot burgerzinpestenrelatiessociale vaardighedensociale vaardigheidsociale weerbaarheidtolerantieverbindende communicatieverslavingwerkboek