Omgaan met conflicten : Pakket (voor)lees- en prentenboeken

Nu kan je dit pakket van (voor)lees- en prentenboeken bestellen waarin kinderen leren omgaan met conflicten en meer inzicht krijgen in de verschrikking van de oorlog.

 

Prentenboek 1: Schiet op, Belo!

Dit boek legt aan kleine kinderen (vanaf 4 jaar) uit hoe je met ruzies en conflicten kunt omspringen. Dankzij een directe en levendige taal en inspirerende prenten kunnen kinderen zich sterk inleven in de gevoelens van Belo en Bela.

Prentenboek 2: De Oorlog

Een blauwe en een rode koning bekampen elkaar al eeuwen maar niemand weet nog waarom. Zullen de blauwe en de rode prins kiezen voor vrede? Vanaf 5 jaar. Dit vertelboek werd bekroond met de prijs voor de Unesco Kinderliteratuur in dienst van vrede en verdraagzaamheid.

Prentenboek 3: De Kleine Scheepjes

Dit (voor)leesboek, vanaf 6 jaar, vertelt het verhaal van ‘Operatie Dynamo’ tijdens de Tweede Wereldoorlog waarbij 861 scheepjes worden ingezet.

Prentenboek 4: Wargame

Het waargebeurde verhaal van enkele Engelse jongeren die zich vooral uit drang naar avontuur aanmelden als soldaat voor ‘de groote oorlog’. Vanaf 6 jaar.

Prentenboek 5: De Gele Ster

Een mooie legende over de Deense koning Christian die een plannetje bedacht om de nazi’s om de tuin te leiden… Geïllustreerd met prachtige prenten.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
secundair 1e graad a en b
aso 2e graad
bso 2e graad
kso 2e graad
tso 2e graad
Niet vakgebonden
Info
Fysiek materiaal
Gepubliceerd: 26-06-2014
Nummer: 49203
Categorie
Uitgave: boek, handleiding
Trefwoorden
boekenpakketdavidsterGroote OorlogherinneringseducatieJodenvervolgingkerstbestandliteratuurnazismeomgaan met conflictenoorlogprentenboekvoorleesboekvredeWOIWOII