Droommuseum van Dre : Een tocht door de Eerste Wereldoorlog

Deze kindermuseumgids brengt het verhaal van het In Flanders Fields Museum in Ieper op kindermaat en brengt de Eerste Wereldoorlog op een originele manier tot leven.

Dre is een jongetje uit Ieper, wiens papa in het In Flanders Fields Museum werkt (IFF). Als hij met zijn papa een bezoek brengt aan het museum is hij helemaal in de ban van de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog. Hij is er zelfs zo door gebeten dat hij zijn eigen museum maakt. In zijn droommuseum verzamelt Dre voorwerpen die op het eerste gezicht niets met de oorlog te maken hebben, maar die voor hem toch verwijzen naar thema’s die hij heeft ontdekt in het IFF.

Het droommuseum van Dre presenteert een brede keuze aan thema’s uit de oorlog en legt ze op een heldere manier uit. Tientallen voorwerpen uit het IFF zijn in het boek afgebeeld. Daarnaast is er ruimte voor getuigenissen van mensen die het allemaal zelf meemaakten, zowel soldaten als burgers. Ook het landschap van de Westhoek, dikwijls de allerlaatste getuige van de Grote Oorlog genoemd, komt aan bod in de fietstochten die Dre onderneemt.

Oorlog is helaas van alle tijden en plaatsen. Daarom is er ook aandacht voor mensen die vandaag met de gevolgen van oorlog en geweld moeten leren leven, net zoals de Ieperlingen toen, in en na de Eerste Wereldoorlog.

Dit boek werd geschreven voor kinderen van over de hele wereld, door auteurs die zelf als kind opgroeiden in de frontstreek rond Ieper. Met Het droommuseum van Dre kunnen jongeren een bezoek aan het Ieperse museum op een boeiende manier voorbereiden of herbeleven.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
secundair 1e graad a en b
Niet vakgebonden
Info
Fysiek materiaal
Gepubliceerd: 14-07-2014
Categorie
Uitgave: boek, handleiding
Trefwoorden
Droommuseum van Dregeweldgroote oorlogherinneringseducatieIn Flanders FieldsoorlogvredeWesthoekWOI

Ontdek ook