Olympiërs in Flanders Fields : Levensverhalen van sportatleten in WOI


Bron

Kenneth Powell, Ronald Harcourt Sanderson, Alex Decoteau, Hanns Braun, James Duffy, … Tijdens de Olympische Spelen van 1908 en 1912 streden deze sportidolen van hun generatie op het sportveld. En toen weerklonk het startschot van de Eerste Wereldoorlog. Velen van hen haalden de eindmeet in 1918 niet.

Dit boek, doorspekt met foto's van Francis Vanhee, vertelt het levensverhaal van 16 van deze topatleten. Van ruiter tot roeier, van schutter tot schermer: de boeiende terugblik op hun sportieve carrière staat in schril contrast met de sobere beschrijving van hun ervaringen en hun dood op de Vlaamse slagvelden.

Auteurs Herwig Reynaert en Bart Vangrysperre slaan een brug met het nu en laten eveneens Belgische Olympiërs aan het woord.

Els Callens, Dirk Crois, Frédérik Deburghgraeve, Nils Duerinck, Kim Gevaert, Tia Hellebaut, Karel Lismont, Gaston Roelants, Patrick Sercu, Gella Vandecaveye en Ulla Werbrouck brengen elk een persoonlijke vredesboodschap.

Verleden en heden komen zo samen in één boek. Een unieke benadering die de lezer zal doen stilstaan bij de impact en de tragiek van iedere oorlog.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 5e, 6e leerjaar
Mens en maatschappij
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Geschiedenis - ArcheologiePAV - MAVO - GASV - ASPV
privésector
Info
Fysiek materiaal
Gepubliceerd: 13-11-2014
Nummer: 51586
Categorie
Uitgave: boek, handleiding
Trefwoorden
doodFlanders FieldsherinneringherinneringseducatieidoollevensverhalenolympiërsOlympische SpelenoorlogslagveldsportsportatletensportveldvredeWOIWOII