De kracht van de gitaar : Gitaarboek voor leerkrachten

In navolging van de gitaarlessen voor leerkrachten met de eigen Hademus gitaarmethode, is er nu het gitaarboek voor leerkrachten: De kracht van de gitaar. Volledig gebaseerd op de methodiek van de gitaarlessen voor leerkrachten leert het boek je op een eenvoudige en heldere manier liedjes begeleiden met akkoorden. Hoe stem je een gitaar met een stemkastje, hoe lees je een akkoordenschema...

Aan de hand van een heel arsenaal aan bekende, moderne en tijdloze kinderliedjes en popliedjes worden stap voor stap de akkoorden aangeleerd en ingeoefend. Een overzicht van de liedjes vind je in bijlage. Het boek is zo geschreven zodat het lijkt alsof je in de gitaarles aanwezig bent.

In bijlage kan je lezen waarom het boek bijzonder geschikt is voor leerkrachten die gitaar willen leren spelen of voor leerkrachten die al gitaar kunnen spelen.

Bij het boek zit een unieke meespeel-cd: alles levensecht (traag) ingespeeld met gitaar en ingezongen. Zo is het heel gemakkelijk om te oefenen. Achteraan het boek staan ook de akkoorden voor ukelele.

Aan het boek werkten tal van Belgische en Nederlandse artiesten mee: Boudewijn de Groot (met handtekening en het enige gitaarboek waar hij ooit aan meegewerkt heeft), Stef Bos, Maaike Ouboter, Harrie Sacksioni, Johan Verminnen, Jan De Wilde, Guy Swinnen, Paul Michiels, Luc De Vos, Kris De Bruyne, Jan De Wilde, Lady Linn schreven persoonlijke teksten voor het boek. Ze vertellen hoe zij leerden gitaar spelen en wat hun band is met de gitaar.

Kortom, voor leerkrachten die op een efficiënte, eenvoudige en meeslepende manier gitaar willen leren spelen is dit het ideale gitaarboek.Het gitaarboek met de liedjes (en meespeel-cd)  kan in de klas ook gewoon als meezingboek gebruikt worden. In de OKAN-klas om anderstalige nieuwkomers Nederlands te leren.


Het boek is te koop op www.gitaarboekvoorbeginners.be (hier is er speciale leerkrachtenkorting) en in alle grote boek- en muziekhandels, alsook bij alle grote boekenwebwinkels in België en Nederland. 

Auteur: Hans Degel
Uitgeverij: De groene gedachte
ISBNNR.: 9789081809184
Aantal bladzijden: 72
Full-color
Afmetingen: 220 x 280

hans degel
Leerkracht

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
Muzische vorming
Info
Fysiek materiaal
Gepubliceerd: 01-12-2014
Nummer: 51865
Categorie
Uitgave: boek, handleiding
Trefwoorden
gitaar spelengitaarboekkinderliedjekinderliedjes begeleiden met akkoordenkracht van de gitaarleerkrachtenliedjes begeleiden met akkoorden