Prikkelbox voor anderstalige nieuwkomers : Leer- en doe-opdrachten

De doos bevat verschillende leer- en doe-opdrachten die anderstalige leerlingen aanzet om Nederlands te leren. De Prikkelbox stelt leerkrachten van het secundair onderwijs in staat om op een creatieve en originele manier aan de slag te gaan met anderstalige nieuwkomers. 

Volgende onderwerpen komen aan bod: Beelden bij een song – Beroepen vinden – Groenten – Ik kan niet zonder mijn gsm – Letterspel – Vogel en kikker in origami – Maak zelf een RAP-lied – Spel: Slangen en ladders – Spel: Waar ligt de sleutel – Sporten vinden – Vertel een verhaal – Graffiti – Tekstballonnen – Dieren houden zich schuil – Magneetpoëzie – Handtekeningen verzamelen.

De Prikkelbox kan je lenen in het Provinciaal Documentatiecentrum Atlas in Antwerpen. De verschillende leer- en doe-opdrachten van de prikkelbox kun je ook downloaden van de website van de provincie Limburg

De prikkelbox is een project van het LOP Secundair Onderwijs Genk, FLOB Sint-Truiden, de provincie Limburg, het Limburgs OKAN-platform en het CEGO.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
OKAN - NT2
Info
Fysiek materiaal
Gepubliceerd: 12-05-2015
Categorie
Koffer
Trefwoorden
anderstalige nieuwkomerberoepdiergraffitigroentegsmhandtekeningleeropdrachtOKANonthaalklasonthaalonderwijsorigamipoëzieprikkelboxsporttaalspeltalen