DISK : Digitale methode Nederlands

DISK is een digitale methode Nederlands voor anderstalige jongeren in de internationale schakelklas (ISK / Nederland) of onthaalklas anderstalige nieuwkomers (OKAN / Vlaanderen). DISK is een thematisch cursorische leermethode opgebouwd uit 20 thema's, volgens de makers communicatief en taakgericht. Ieder thema kan op drie niveaus worden doorlopen. De leerlingen werken binnen thema's en in leerlijnen voor alle vaardigheden op verschillende manieren aan de vergroting van hun taalvaardigheid.
Een groot aantal activiteiten doen de leerlingen in de klas of met elkaar en de leerkracht. Een bijvoorbeeld daarvan zijn spreektaken. Een ander deel doen zij zelfstandig en werken dan vooral achter de computer en dit zowel op school als thuis. Het Werkboek DISK taken bevat alle taken die in DISK worden aangeboden met de daarbij horende werkbladen. Het werken met het Werkboek DISK taken is optioneel. Alle taken staan ook online. Instellingen kunnen een licentie en een docentenaccount voor DISK aanvragen bij een bestelling vanaf tien leerlingsaccounts per jaar.
Je kan het werkboek uitlenen bij het Provinciaal Documentatiecentrum Atlas in Antwerpen. 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad a en b
aso 2e graad
bso 2e graad
kso 2e graad
tso 2e graad
OKAN - NT2
Info
Fysiek materiaal
Gepubliceerd: 13-05-2015
Nummer: 56981
Categorie
Materiaalpakket
Trefwoorden
anderstaliganderstalige jongerenanderstalige nieuwkomerdigitale methodedigitale methode NederlandsDISKOKANonthaalklasonthaalonderwijsspreektakentalen