Not Just Numbers : Educatieve toolkit rond asiel en migratie in Europa

Bron

Deze toolkit is ontworpen om leraren en andere lesgevers te helpen jongeren te betrekken bij een geïnformeerde discussie rond asiel en migratie binnen de Europese Unie. De hoofddoelstelling is leerlingen de asiel- en migratiekwesties binnen de EU helpen begrijpen en hen een eigen mening laten vormen, gebaseerd op evenwichtige informatie.
In de handleiding zijn een aantal sleutelbegrippen geformuleerd omdat het belangrijk is de juiste terminologie te gebruiken tijdens gesprekken over asiel en migratie.
De dvd is zodanig opgesteld dat die kan gebruikt worden samen met de creatieve oefeningen die in de handleiding worden uitgelegd.
De sleuteloefening is een algemene inleiding tot het onderwerp en brengt levensechte verhalen. De daarop volgende oefeningen gaan dieper in op de thema's: economische migratie, niet-begeleide minderjarigen, migratie en asiel in de media, mensenhandel en mensensmokkel.

Je kan deze toolkit gratis downloaden op de website van UNHCR.

Je kan deze toolkit gratis uitlenen bij het Provinciaal Documentatiecentrum Atlas in Antwerpen, Turnhout, of in het Wereldcentrum Oost-Vlaanderen in Gent.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Levensbeschouwing (erkende godsdienst, zedenleer)Politieke en sociale wet. - MaatschappijleerEngelsPAV - MAVO - GASV - ASPV
Info
Fysiek materiaal
Gepubliceerd: 18-05-2015
Categorie
Datadrager (dvd, geheugenstick, …) Uitgave: brochure, flyer Materiaalpakket
Trefwoorden
asielasielcentrumasielzoekerCLILCLIL EngelseducatieveEngels in PAVEuropaEuropese UnieJustmeerdaneennummermensenhandelmensensmokkelmigratienotNumbersrondtoolkitunhcrvluchtelingtalen

Ontdek ook