Geprikkeld om te weten : Studeren met autisme


Bron

Het educatief pakket Geprikkeld om te weten: studeren met autisme heeft tot doel de lectoren, docenten, professoren, studentenbegeleiders, studenten, ouders en hulpverleners te sensibiliseren en te informeren over de specifieke noden van studenten met een autismespectrumstoornis (ASS) zowel in de overstap naar, als in het hoger onderwijs zelf.

Het educatief pakket bestaat uit een boek, een dvd en een website.

  • In de documentaire (duur 30 minuten) getuigen zes (oud-)studenten met ASS over de uitdagingen en de moeilijkheden waarvoor ze komen te staan zowel in de overstap naar, als in het hoger onderwijs zelf. De ervaringen worden gekoppeld aan wetenschappelijke inzichten. Daarnaast reflecteren ook een ouder en werkgever over ervaringen in de begeleiding van (oud-)studenten met ASS.
  • In het boek worden de inzichten uit de documentaire verder uitgediept. De wetenschappelijke inzichten worden in het boek geduid met concrete getuigenissen van (oud-)studenten met ASS in het hoger onderwijs en inzichten uit kwalitatief onderzoek. Het boek bestel je hier.
  • De website bevat naast een preview, de documentaire, informatie over het boek en ook een rubriek links. In die rubriek geven we een overzicht van interessant materiaal en websites die studenten met ASS en hun omgeving verder kunnen wegwijs maken zowel in de overstap naar het hoger onderwijs als in het hoger onderwijs zelf.

Dit educatief pakket is een initiatief van de Arteveldehogeschool, dienst studieadvies
in samenwerking met uitgeverij Academia Press.

Onderwijskiezer
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 3e graad
bso 3e graad
kso 3e graad
tso 3e graad
hogeschool
universiteit
Niet vakgebonden
Info
Fysiek materiaal
Gepubliceerd: 20-01-2016
Nummer: 61936
Onderwijsbehoefte
Autisme
Categorie
Uitgave: boek, handleiding
Trefwoorden
ASSautismeeducatief pakketgeprikkeld om te wetenhorizonverruimingsensibiliserenstuderenstuderenmetautismestudie- en beroepskeuzeleerzorg

Ontdek ook