Betonne Jeugd : DVD

In de documentaire Betonne Jeugd worden drie jonge twintigers gevolgd in hun dagelijks leven. Wat ze gemeen hebben, is dat ze sinds enkele jaren hun toevlucht vinden bij Betonne Jeugd, een organisatie voor en door jongeren in kansarmoede.

Betonne Jeugd beschrijven ze als hun thuis, een familie die ze nooit echt hebben gehad. Reeds op jonge leeftijd werden, en worden ze nog steeds, geconfronteerd met heel wat moeilijkheden. Toch houden ze het hoofd recht en steunen ze elkaar om zo stappen vooruit te zetten in het leven.

De film werd geregisseerd door Joke Nyssen. Ze werd hierin bijgestaan door de jongeren zelf. Ze stonden in voor de geluidsopnames en schreven enkele nummers voor de soundtrack. De film sleepte de Prijs Aanstormend Talent in de wacht op het festival 7 dagen sociale film in Antwerpen.

Joke Nyssen
Andere functie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 3e graad
bso 3e, 4e graad
kso 3e graad
tso 3e, 4e graad
Gedrags- en cultuurwetenschappenLevensbeschouwing (erkende godsdienst, zedenleer)Politieke en sociale wet. - MaatschappijleerPsychologie en pedagogiePAV - MAVO - GASV - ASPV
Info
Fysiek materiaal
Gepubliceerd: 20-03-2016
Categorie
Datadrager (dvd, geheugenstick, …)
Trefwoorden
armoedearmoede en jongerenBetonne JeugdDVDfilmjeugdwerkkansarmoedemaatschappelijk kwetsbare jongerenongelijkheidparticipatie